Категорія
Новини
Дата

Amazon перевів у «хмару» 10 млн гігабайтів даних українських держорганів і приватних компаній

Хмарний сервіс Amazon Web Services допоміг українським міністерствам та підприємствам перенести в «хмару» понад 10 петабайтів даних. Про це йдеться на сайті Amazon.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що до російського вторгнення українське законодавство вимагало, щоб деякі службові дані держорганів та вибрані дані приватного сектору зберігалися на серверах, які фізично розташовані в Україні. За тиждень до вторгнення, Верховна Рада ухвалила закон, який дозволив переміщувати дані уряду та приватного сектору в «хмару».
  • 24 лютого, у день вторгнення, члени команди AWS зустрілися з представниками українського уряду й обговорили вивезення даних у спеціальних «валізах» AWS Snowball. В Amazon розповідають, що ці валізи були в Києві на третій день війни — відтоді AWS забезпечив міграцію на віддалені сервери чутливої інформації 27 українських міністерств, а також десятків освітніх закладів і приватних компаній на 10 петабайтів.
  • Зараз триває 61 міграція державних даних з України й очікується, що їх буде ще більше.

Контекст

Раніше «ПриватБанк» повністю переніс ІТ-системи з фізичного центру зберігання даних у «хмару». Це дозволило компанії мінімізувати залежність від комп’ютерного обладнання, яке фізично присутнє в різних регіонах України та могло бути знищене під час війни. 

Український ринок «хмари» у 2021-му виріс на 25%, підрахував De Novo, і досягнув $50 млн. Глобальний ринок у 2022-му, за оцінками Gartner, досягне $482 млрд. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні