Категорія
Новини
Дата

ArcelorMittal прогнозує падіння попиту на сталь. Одна з причин – війна в Україні

Другий за величиною виробник сталі ArcelorMittal очікує, що світове споживання сталі скоротиться цього року, оскільки війна в Україні та обмеження COVID-19 у Китаї сповільнили відновлення після пандемії. Про це пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія прогнозує, що цього року попит на сталь впаде на 1% у порівнянні з прогнозом зростання на 1% до війни в Україні.
  • «Тепер ми очікуємо, що споживання сталі трохи скоротиться цього року у порівнянні з 2021, – сказав у заяві виконавчий директор Адітья Міттал. – Втім, очевидно, що довгострокові фундаментальні перспективи для сталі є позитивними».
  • Компанія заявила, що очікує, що попит в Україні та Росії різко впаде. Зростання інфляційного тиску в Європі також стримає попит в регіоні. Попит у Китаї скоротиться, враховуючи «тимчасову економічну слабкість, спричинену обмеженнями COVID-19», повідомляють в пресслужбі компанії.

Контекст

ArcelorMittal повідомив, що після тимчасового припинення діяльності в Україні тепер експлуатує одну з трьох доменних печей. Видобуток залізної руди працював приблизно на 50–60% потужності.

Прибуток компанії за перший квартал 2022 року склав $5,08 млрд проти середнього прогнозу в $4,57 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні