Категорія
Новини
Дата

АРМА шукає управителя для російської частки «Крюківського вагонобудівного заводу»

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами оголосило конкурсний відбір на управителя 25% акцій «Крюківського вагонобудівного заводу», йдеться в його повідомленні. Корпоративні права заводу були арештовані через закупівлю комплектуючих у компаній, пов’язаних із його акціонером, громадянином РФ Станіславом Гамзаловим.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • АРМА було оголошено конкурсний відбір управителя корпоративними правами заводу.
  • Йдеться про частку Гамзалова у статутному капіталі ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» у розмірі 25%, що становить 21,5 млн грн.
  • Управителями можуть бути юридичні особи або фізична особа-підприємець.
  • Потенційними управителями може бути подана інформація про очікувані щомісячні надходження до державного бюджету, про очікувані розміри винагороди управителя у вигляді процентів з доходів від управління та програма управління активами.

Контекст

Акції КВБЗ заарештували у 2022 році за вимогою Офісу генпрокурора. Причина – закупівля комплектуючих у компаній, пов’язаних із його акціонером, громадянином РФ Станіславом Гамзаловим, повідомила Київська міська прокуратура. 

За версією слідства, Крюківський вагонобудівний завод системно закуповував за завищеними цінами деталі для будівництва вагонів у підприємств із РФ за наявності дешевших українських аналогів.

Прокуратура вважає, що викрила схему виведення грошових коштів на рахунки російських підприємств за сприяння громадянина РФ, який володіє 25% акцій КВБЗ. Гроші підприємства, за версією прокуратури, могли використовуватися для «фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України». 

Раніше «Укрзалізниця» заявила, що претендує на управління російською часткою КВБЗ, бо це дозволило б держкомпанії розвинути відносини із заводом на новому рівні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні