Категорія
Новини
Дата

Автогігант Renault шукає спосіб залишити російський ринок – Bloomberg

Французький автовиробник Renault розглядає можливість передачі своєї 68% частки в «АвтоВАЗ» російському інвестору як спосіб залишити ринок РФ, пише Bloomberg з посиланням на джерела. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Передача частки допомогла б звільнити автовиробника від юридичної відповідальності перед російським бізнесом з виробництва Lada та його 45-тисячним персоналом, кажуть джерела.
  • Renault вважає такий варіант виходу з «АвтоВАЗу» «прийнятним», але передати частку іншому співвласнику – «Ростеху» – компанія не може, оскільки російська держкоропорація перебуває під санкціями. 
  • Жодних рішень поки що не прийнято, зазначають джерела видання. 

Контекст

Минулого тижня Renault призупинив роботу на своєму заводі в Москві через брак деталей.

У 2021 році «АвтоВАЗ» продав 350 000 авто, принісши Renault 12% виручки (€186 млн). Загалом Renault має три заводи у Росії, а частка російського ринку складає 8% у загальній виручці компанії. Renault збирає у Росії кросовери Duster, Arkana та Kaptur, а також позашляховик Nissan Terrano.

Ринок РФ є другим за величиною для Renault. Наприкінці минулого року компанія оцінила російський бізнес у $2,4 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні