Категорія
Новини
Дата

Банки, біржа, конструктор «Ланцетів». Мінфін США розширив санкції проти російських компаній і фізосіб

США оголосили про новий пакет санкцій проти Росії. У списку – банки, біржа, сотні компаній та десятки фізичних осіб. Про це йдеться в повідомленні на сайті американського Мінфіну.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Загалом під санкції потрапили майже 200 юросіб. Серед них: ФАУ «Роскапбуд», російський проєкт «Арктик СПГ-2», університет МДТУ ім. Баумана, АФК «Система» та повʼязані з нею структури, а також низка структур «Газпром нєфть».
  • Під обмеження потрапили низка банків: «Бланк банк» (раніше «Веста»), Абсолют-банк, East-West United Bank (люксембурзький банк АФК), «Хоум банк», «Почта Банк», Всеросійський банк розвитку регіонів, банк «Русский стандарт», «Російський регіональний банк».
  • До санкційного списку також потрапила СПБ Біржа – головний майданчик у Росії, де інвестори можуть торгувати акціями іноземних компаній. За даними росЗМІ, біржа призупинила торги після оголошення про санкції. 
  • У чорному списку фізосіб – російський конструктор Олександр Захаров, який брав участь у розробці ударних безпілотників «Ланцет», та члени його родини. 
  • Під обмеження також потрапили родичі Кадирова – новий гендиректор «дочки» Danone у Росії Якуб Закрієв разом із батьком, першим віцеспікером парламенту Чечні Салманом Закрієвим, заступники голови Мінпромторгу Віктор Євтухов та Олексій Безпрозванних, пише The Bell.

Контекст

У вересні Мінфін США запровадив санкції проти російських бізнесменів, посадовців і компаній, причетних до військово-промислового комплексу Росії. Загалом у списку – майже сотня фізосіб та підприємств ыз РФ та близько 150 з інших країн.

1 листопада стало відомо, що ЄС розглядає новий пакет санкцій проти Росії з торговими обмеженнями на $5,3 млрд.

Експортні обмеження планують запровадити на зварювальні апарати, хімікати та технології, що застосовуються в оборонному секторі. 

Також розглядається заборона на ліцензування програмного забезпечення та обмеження на імпорт металів та алюмінієвих виробів.

Єврокомісія наразі проводить консультації з країнами-членами ЄС з цього питання.

27 жовтня лідери ЄС схвалили план використання мільярдів євро прибутків, отриманих від заморожених російських активів, для допомоги Україні. Очікується, що Єврокомісія озвучить юридичні пропозиції на початку грудня. Наразі може йтися про близько €5 млрд на рік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні