Категорія
Новини
Дата

Більшість українців проти прийняття умов агресора. 67% готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації – опитування

1 хв читання

Більшість громадян України виступають проти прийняття умов країни-агресора та 67% населення готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації. Про це свідчать дані опитування, проведеного дослідницькою агенцією Info Sapiens для Британського дослідницького агентства OРБ 3-4 березня.

Ключові факти

  • 79% українців проти офіційного визнання частиною Росії раніше окупованих районів Донбасу, 75% проти офіційного визнання Криму частиною Росії, 56% проти заборони на вступ України до НАТО.
  • 88% українців позитивно ставляться до президента Володимира Зеленського, і лише 8% зазначили негативне ставлення. Щодо експрезидента-втікача Віктора Януковича ситуація зворотна – 87% ставляться до нього негативно і лише 6% – позитивно.
  • До Петра Порошенка 36% ставляться позитивно, а 57% негативно, до нардепа від ОПЗЖ Юрія Бойка – 15% проти 55% відповідно (19% зазначили, що не знають, хто це), до проросійського політика Євгена Мураєва – 10% проти 40% (і ще 42% не знають, хто це).
  • 67% українців готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації України: з них 78% — чоловіки і 59% — жінки.
  • 66% українців вважають, що прості росіяни винні в збройній агресії, а 30% – що не винні.
  • Щодо особистої ситуації, то 8% українців виїхали в інші населені пункти в межах України. (тих, хто виїхав за кордон, не опитували). Найпоширеніші выдповіді, чому не виїхали: «це мій дім, і я не хочу його покидати» (51%) і «я хочу боротися, захищати» (22%).
  • 34% українців почуваються в небезпеці вдень і 50% – вночі; 51% хвилюються, що може закінчитись їжа, а 39% – вода.
Більшість українців проти прийняття умов агресора. 67% готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації – опитування /Фото 1
Більшість українців проти прийняття умов агресора. 67% готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації – опитування /Фото 2
Більшість українців проти прийняття умов агресора. 67% готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації – опитування /Фото 3

Контекст

Info Sapiens провело опитування 3-4 березня методом CATI (телефонні інтервʼю з використанням компʼютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка дослідження складає 1024 респонденти. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. Опитування проводилося на підконтрольних Україні територіях. Опитування не охоплює українців, що виїхали за кордон. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Україна поки не отримала від переговорів з російською стороною тих результатів, на які розраховувала. Єдиний рух — погодження евакуації населення шістьма гуманітарними коридорами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні