Категорія
Новини
Дата

Більшість українців проти прийняття умов агресора. 67% готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації – опитування

Більшість громадян України виступають проти прийняття умов країни-агресора та 67% населення готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації. Про це свідчать дані опитування, проведеного дослідницькою агенцією Info Sapiens для Британського дослідницького агентства OРБ 3-4 березня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 79% українців проти офіційного визнання частиною Росії раніше окупованих районів Донбасу, 75% проти офіційного визнання Криму частиною Росії, 56% проти заборони на вступ України до НАТО.
  • 88% українців позитивно ставляться до президента Володимира Зеленського, і лише 8% зазначили негативне ставлення. Щодо експрезидента-втікача Віктора Януковича ситуація зворотна – 87% ставляться до нього негативно і лише 6% – позитивно.
  • До Петра Порошенка 36% ставляться позитивно, а 57% негативно, до нардепа від ОПЗЖ Юрія Бойка – 15% проти 55% відповідно (19% зазначили, що не знають, хто це), до проросійського політика Євгена Мураєва – 10% проти 40% (і ще 42% не знають, хто це).
  • 67% українців готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації України: з них 78% — чоловіки і 59% — жінки.
  • 66% українців вважають, що прості росіяни винні в збройній агресії, а 30% – що не винні.
  • Щодо особистої ситуації, то 8% українців виїхали в інші населені пункти в межах України. (тих, хто виїхав за кордон, не опитували). Найпоширеніші выдповіді, чому не виїхали: «це мій дім, і я не хочу його покидати» (51%) і «я хочу боротися, захищати» (22%).
  • 34% українців почуваються в небезпеці вдень і 50% – вночі; 51% хвилюються, що може закінчитись їжа, а 39% – вода.
Більшість українців проти прийняття умов агресора. 67% готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації – опитування /Фото 1
Більшість українців проти прийняття умов агресора. 67% готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації – опитування /Фото 2
Більшість українців проти прийняття умов агресора. 67% готові особисто чинити збройний опір для припинення російської окупації – опитування /Фото 3

Контекст

Info Sapiens провело опитування 3-4 березня методом CATI (телефонні інтервʼю з використанням компʼютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка дослідження складає 1024 респонденти. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. Опитування проводилося на підконтрольних Україні територіях. Опитування не охоплює українців, що виїхали за кордон. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

Україна поки не отримала від переговорів з російською стороною тих результатів, на які розраховувала. Єдиний рух — погодження евакуації населення шістьма гуманітарними коридорами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні