Категорія
Новини
Дата

Binance оголосила про покупку конкурента FTX

Найбільша у світі біржа криптовалют Binance підписала меморандум про купівлю FTX.com – підрозділу основного свого конкурента біржі FTX, пише Reuters. Стратегічне партнерство покликане вирішити кризу ліквідності та передбачає можливе поглинання FTX біржею Binance.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Голова Binance Чанпен Чжао повідомив, що сьогодні вдень FTX звернулася до них за допомогою через кризу ліквідності. «Щоб захистити користувачів, ми підписали листа про наміри, що передбачає повне поглинання FTX.com. Найближчими днями ми проведемо due diligence», – написав Чжао у твіттері.
  • Він уточнив, що Binance має право відмовитися від угоди у будь-який час. «Ми очікуємо, що найближчими днями FTT буде дуже волатильним», – додав Чжао.
  • Глава FTX Сем Бенкман-Фрід підтвердив інформацію про стратегічну угоду, покликану вирішити низку проблем.
  • «Наші команди працюють над усуненням накопичених запитів виведення коштів. Це усуне кризу ліквідності; усі активи будуть забезпечені у співвідношенні 1:1. Це одна з основних причин, чому ми звернулися до Binance. Може знадобитися деякий час. Приносимо вибачення за це», – написав Бенкман-Фрід.

Контекст

FTX опинилася під тиском після того, як у неділю Чжао заявив, що Binance ухвалила рішення повністю позбутися нативних токенів криптобіржі FTX через невизначені «останні викриття». Після цього за 24 години після розпродажу Binance власний токен криптобіржі FTX впав на 22%.

Різке падіння пов’язують із звітами, які опублікувало профільне видання CoinDesk. Вони свідчать, що Alameda, торгова фірма, заснована Бенкменом-Фрідом, має величезну кількість токенів FTT у своїх книгах.

Згідно з документом, станом на 30 червня Alameda має активи на суму $14,6 млрд, що включає $3,66 млрд «розблокованого FTT» і $2,16 млрд «застави FTT». Це перший і третій активи за величиною балансу фірми. Таким чином, величезна кількість фактично нічим не забезпечених токенів FTT належать компанії, яка не бажає оприлюднити інформацію про свій фінансовий стан.

Наразі Мін’юст США розслідує можливу причетність Binance до відмивання грошей та порушення податкового законодавства. Reuters виявив, що Binance продовжує обслуговувати клієнтів в Ірані, а популярність біржі в цій країні була відома всередині компанії. Це було одне з серії розслідувань щодо проблем Binance з дотриманням фінансових нормативних вимог. 

Binance заявила, що дотримується правил міжнародних санкцій щодо Ірану та блокує доступ до платформи всім, хто там знаходиться.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні