Біткоїн подолав позначку в $30 000. Курс зростає в очікуванні рішення ФРС щодо ключової ставки /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Біткоїн подолав позначку в $30 000. Курс зростає в очікуванні рішення ФРС щодо ключової ставки

Getty Images

У вівторок, 11 квітня, біткоїн вперше за 10 місяців зріс до $30 000, що ще більше посилило стійке зростання криптовалюти, пише Reuters. Інвестори підвищили ставки на те, що Федеральна резервна система США скоро припинить свою кампанію з посилення грошово-кредитної політики.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Біткоїн досяг піку в $30 438 на торгах в Азії. З початку місяця він зріс приблизно на 6% після зростання на 23% у березні.
  • Зростання токена відбулося за опублікованим у пʼятницю, 7 квітня, звітом про зайнятість у несільськогосподарському секторі США, який показав, що роботодавці зберегли високі темпи найму в березні, що вказує на все ще стійку економіку.
  • Проте, потрясіння в банківському секторі, спричинені крахом Silicon Valley Bank (SVB) минулого місяця, підвищили очікування учасників ринку щодо того, що ФРС навряд чи підніме процентні ставки набагато вище та на більш тривалий термін, оскільки регулятор сподівається послабити навантаження на сектор.
  • «Причиною повсюдного ралі криптовалют є оптимізм трейдерів щодо грошово-кредитної політики центральних банків», – сказала Тіна Тенг, ринковий аналітик CMC Markets.
  • Ethereum, друга за величиною криптовалюта, знаходилася поблизу восьмимісячного піку минулого тижня – $1942,50. Востаннє він був вищим на 0,75% і склав $1925,80.

Контекст

10 березня стало відомо, що у США збанкрутував Silicon Valley Bank (SVB). Це стало найбільшим банкрутством із часів економічної кризи 2008 року та другим за величиною в історії США. SVB займав 16-те місце за активами в США і був одним із найвідоміших кредиторів у галузі технологічних стартапів. Проблеми в банку почалися після закриття аналогічної кредитної організації, що інвестує в стартапи, – Silvergate Bank. Це викликало стурбованість на ринку та стрімкий розпродаж інвесторами галузевих акцій. 

12 березня в США збанкрутував інший великий банк – Signature Bank. Член правління банку Барні Френк сказав, що Signature постраждав від відтоку коштів клієнтів на мільярди доларів. За його словами, занепокоєність клієнтів щодо вкладень Signature у криптовалюту зросла після краху SVB. Клієнти казали, що почуваються комфортніше в гігантських банках, таких як JPMorgan Chase & Co. «Це була паніка, спричинена SVB. Ми були в порядку до останніх двох годин п’ятниці», – сказав він.  

Регулювальні органи запевнили, що клієнти SVB і Signature отримають усі свої депозити, в тому числі гроші, що перевищують ліміт у $250 000 для федерального страхування депозитів.

Президент США Джо Байден, коментуючи крах SVB і Signature Bank, запевнив, що банківська система США безпечна, громадяни «можуть бути впевнені», пише Bloomberg. Байден зазначив, що міністр фінансів Джанет Єллен та інші банківські регулятори вдалися до негайних дій. Платники податків не платитимуть за банкрутства банків, гроші надійдуть зі зборів страхового фонду, наголосив президент США.

19 березня біткоїн досяг максимуму з червня у $28 474, інші цифрові активи також виросли на тлі потрясінь у банківському секторі. Експерти очікують, що до кінця року біткоїн може досягти $45 000, а ліквідність від центральних банків знайде своє застосування у криптоактивах, як це було у 2021 році, коли біткоїн досяг рекордних максимумів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні