Категорія
Новини
Дата

Борис Джонсон пообіцяв санкції, які зупинять російську економіку

Премʼєрміністр Великої Британії Борис Джонсон під час спеціального звернення до нації сказав, що союзники «не можуть відводити погляд», коли в Україні триваває війна з Росією. Європа має колективно відмовитися від залежності від нафти та газу, які дали Путіну контроль над Європою, передає Європейська правда.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Головна цитата:

Борис Джонсон: «Ми з вами, ми молимося за вас та ваші сімʼї… Я не вірю, що російський диктатор підпорядкує собі національне почуття українців… Сьогодні разом ыз нашими союзниками ми погодимо масштабний пакет економічних санкцій, покликаних зупинити російську економіку».

Джонсон нагадав, що Велика Британія була однією з перших країн Європи, яка надіслала оборонне озброєння Україні. Інші союзники наслідували його приклад, і Велика Британія зробить більше найближчими днями.

«Бомби сиплються на ні в чому не винне населення. Величезне вторгнення йде суходолом, повітрям і морем. Це не якась далека країна, яку ми мало знаємо», – наголосив Джонсон.

За його словами, Європа також має колективно відмовитися від залежності від нафти та газу. Джонсон назвав російську атаку «огидною та варварською авантюрою Путіна», яка «має закінчитися невдачею».

Більше про те, як світ реагує на напад Росії на Україну, читайте тут.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні