Категорія
Новини
Дата

Браузер додатку TikTok містить код, який може відслідковувати активність користувачів

TikTok містить код, який може відстежувати більшу частину активності користувачів, коли вони заходять на сайти за посиланням у додатку. Йдеться про натискання клавіш і всього, на що користувач натискає на сторінці. Про це свідчить дослідження, опубліковане у Forbes USA.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключовий факт

  • Відстеження дозволить TikTok збирати інформацію про кредитну картку або пароль користувача, йдеться в матеріалі.
  • TikTok має можливість відслідковувати цю активність через зміни, які він вносить на веб-сайти за допомогою вбудованого в програму браузера компанії.
  • «Коли люди натискають на рекламу TikTok або відвідують посилання в профілі автора, програма не відкриває сторінку в звичайних браузерах, таких як Safari або Chrome. Натомість за замовчуванням використовується вбудований у програму браузер TikTok, який може переписувати частини веб-сторінок», – пише видання.
  • TikTok може відстежувати цю активність, вводячи рядки мови програмування JavaScript на веб-сайти, що відвідуються в програмі, створюючи нові команди, які попереджають TikTok про те, що люди роблять на цих веб-сайтах.
  • У Tiktok кажуть, що не відстежують користувачів у своєму браузері в додатку, але компанія підтвердила наявність цих функцій у коді і заявила, що TikTok їх не використовує.
  • «Як і на інших платформах, ми використовуємо вбудований в додаток браузер для забезпечення оптимальної взаємодії з користувачем, але код Javascript, що розглядається, використовується тільки для налагодження, усунення несправностей і моніторингу продуктивності – наприклад, для перевірки швидкості завантаження сторінки або її збою», – йдеться у заяві речника компанії Морін Шанахан.

Контекст

Браузер у додатку не так поширений у TikTok, як у Instagram. TikTok не дозволяє користувачам натискати на посилання в особистих повідомленнях, тому браузер у програмі зазвичай зʼявляється, коли люди натискають на рекламу або посилання у профілі автора або бренду.

Дослідження щодо відстеження браузера проводиться в той час, коли TikTok, що належить китайській материнській компанії ByteDance, стикається з пильною увагою до свого потенційного стеження та питаннями про його звʼязки з китайським урядом. Але можливе відстеження ставить під загрозу конфіденційність, зокрема, і під час проміжних виборів у США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні