Категорія
Новини
Дата

Brave1 в рази збільшив суми грантів для оборонних розробок. Хто може отримати фінансування

В пʼятницю, 10 травня, кластер Brave1 оголосив прийом заявок на отримання грантової підтримки для українських розробників у сфері defense tech. Відтепер розробники можуть отримати гранти в 500 000, 1 млн та 2 млн грн, повідомила пресслужба Мінцифри. Раніше сума коштів складала $5000 та $25 000.

Ключові факти

  • Податися на грант сумою 500 000 грн можуть ті українські виробники, чия розробка пройшла оборонну експертизу та отримала загальну оцінку й оцінку поточного рівня готовності розробки на рівні не менше 4 балів. 
  • Щоб отримати 1 млн грн загальна оцінка повинна становити не менше 4 балів, а оцінка поточного рівня готовності розробки – не менше 5 балів.
  • Грант на 2 млн грн зможуть отримати ті виробники, загальна оцінка розробок яких та оцінка поточного рівня готовності становлять не менше 5 балів.
  • Заповнення та подання заявки відбувається на спеціальному вебпорталі USFplatform. Після цього заявка проходить етапи внутрішнього комплаєнсу; оцінки експертами; затвердження рекомендованих експертами розробок Наглядовою радою та безпосередньо укладення грантового договору з розробником.
  • Отримані кошти можна спрямувати на закупівлю необхідного обладнання та комплектуючих, R&D та розвиток свого продукту. 
  • Кожен розробник, який отримав грантову підтримку, зобов’язаний звітувати про її використання. У разі порушень грантового договору кошти підлягають поверненню.

Контекст

Грантова програма Brave1 була запущена в липні 2023 року. Подати заявку можуть виробники, чиї розробки відповідають 12 пріоритетним вертикалям технологічних розробок, визначених Генштабом ЗСУ для кластера Brave1, та пройшли оборонну експертизу. На сьогодні в межах програми видано 189 грантів на загальну суму $3,3 млн

Завдяки грантовій підтримці покращено технологічний рівень готовності понад 80% розробок. Окрім цього, масштабовано виробництво третини.

Кластер раніше анонсував збільшення кількості та обсягу виданих грантів розробникам defense-tech рішень. Для цих цілей вже передбачено 1,5 млрд грн у держбюджеті на 2024 рік. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні