Категорія
Новини
Дата

British American Tobacco остаточно йде з ринку РФ

1 хв читання

Світовий тютюновий гігант British American Tobacco оголосив про остаточне рішення вийти з ринку РФ. Про це йдеться у заяві компанії.

Ключові факти

  • У пʼятницю BAT ініціювала процес передачі бізнесу в РФ відповідно до міжнародного та місцевого законодавства, повідомила компанія.
  • BAT продовжує виплати 2500 співробітникам у РФ і обіцяє зробити все можливе для забезпечення їхної зайнятості у майбутньому.
  • Компанія дійшла висновку, що її право власності на російський бізнес «не є стійким у поточних умовах», йдеться в повідомленні.
  • Через рішення щодо російського бізнесу компанія переглянула свій річний прогноз: BAT очікує зростання виручки з 2022 року на 2-4%.

Контекст

British American Tobacco - другий за величиною у світі виробник тютюнової продукції, відомий такими брендами як Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Lucky Strike та ін. Компанія також виготовляє тютюнові стіки для своїх систем нагрівання тютюну Glo.

У Росії BAT володіє тютюновою фабрикою у Санкт-Петербурзі. На РФ та Україну за підсумками 2021 року припало 3% виручки групи та трохи менше 3% скоригованого операційного прибутку. Раніше на цьому тижні BAT оголосила, що призупиняє заплановані інвестиції в РФ і зосередиться на активному портфелі тютюнових виробів місцевого виробництва, включно з виробами з тютюну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні