«ДТЕК Енерго» викупить євробонди на $50 млн за ціною 27% від номіналу /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«ДТЕК Енерго» викупить євробонди на $50 млн за ціною 27% від номіналу

Getty Images

Компанія «ДТЕК Енерго» викупить євробонди з погашенням у 2027 році та купонною ставкою 7-7,5% на загальну суму $50 млн за ціною до 27% від номіналу. Про це йдеться у біржовому повідомленні компанії, пише «Інтерфакс-Україна».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Викуп євробондів за таким дисконтом дасть змогу знизити боргове навантаження на компанію і спрямувати більше коштів, заощаджених від обслуговування міжнародного боргу, на поточну діяльність, заявили в компанії. 
  • Ідеться про відновлення пошкодженого від обстрілів обладнання, ремонт енергоблоків ТЕС, надійніше проходження осінньо-зимового періоду, інвестиції у вітчизняний вуглевидобуток, уточнила компанія.
  • «Акумулювати відповідні кошти вдалося до війни, вони мають обмежений характер для обслуговування міжнародних зобовʼязань», – уточнили в «ДТЕК Енерго».
  • У компанії наголосили, що такий підхід до обслуговування міжнародного боргу дасть змогу компанії отримати можливість збільшити ліміти на інвестиційну діяльність у наступні роки, а також зменшити боргове навантаження на компанію.

Контекст

«ДТЕК Енерго» – операційна компанія, яка відповідає за видобуток вугілля та виробництво електроенергії з вугілля у структурі холдингу ДТЕК Ріната Ахметова.

17 травня 2021 року «ДТЕК Енерго» завершив процес реструктуризації кредитного портфеля, що передбачає конвертацію випуску єврооблігацій та основної суми банківського боргу на суму понад $2 млрд у нові єврооблігації. 

Згідно з умовами реструктуризації, частину заборгованості з єврооблігацій «ДТЕК Енерго» було конвертовано в єврооблігації «ДТЕК Нафтогаз» у сумі $425 млн зі ставкою 6,75% річних та терміном обігу до 31 грудня 2026 року.

Решту заборгованості було конвертовано в нові єврооблігації «ДТЕК Енерго» на загальну суму $1,645 млн зі ставкою 7% та терміном погашення 31 грудня 2027 року. 

У квітні «ДТЕК Енерго» запросила у власників його єврооблігацій на $1,645 млрд із погашенням у 2027 році згоди на виплату найближчих двох купонів за перший і другий квартали цього року за ставкою 3,5% річних, із капіталізацією решти 4% за ставкою 8,5% річних та виплати їх пізніше. Компанія достроково отримала позитивну відповідь власників на запит. Проте зрештою ДТЕК виплатив червневий купон за повною ставкою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні