Категорія
Новини
Дата

Росіянам заборонять купувати нерухомість у Європі. ЄС включив цю опцію до шостого пакету санкцій – Bloomberg

Європейський Союз включив заборону на операції з нерухомістю з громадянами РФ до свого шостого пакету санкцій, який планується затвердити вже цього тижня, пише Bloomberg з посиланням на текст проєкту документу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Єврокомісія у межах шостого пакету санкцій пропонує заборонити фізичним та юридичним особам із РФ купувати нерухомість у країнах Європи.
  • Йдеться про заборону на прямий або непрямий продаж або передачу прав власності на нерухоме майно, розташоване на території ЄС. 
  • Також планується заборонити продаж або передачу часток в колективних інвестиційних підприємствах, які надають доступ до такої нерухомості, йдеться в документі.
  • Заборона стосується росіян, які не є громадянами ЄС і не мають дозволу на проживання в країнах-членах ЄС. Це не стосується тих, хто має громадянство чи місце проживання в Європейській економічній зоні чи Швейцарії.

Контекст

Напередодні президентка Єврокомісії Урсула фон дер Лаєн анонсувала шостий пакет санкцій ЄС проти РФ, який передбачає нафтове ембарго та відключення від SWIFT «Сбербанку».

Заможні росіяни після запровадження західних санкцій почали купувати нерухомість у Туреччині й Обʼєднаних Арабських Еміратах. Росіяни щодня купують близько 10 квартир у Туреччині, сказав Reuters Ґюль Ґюль, співзасновник компанії з нерухомості «Золотий знак» у Стамбулі. Тіаґо Калдас, генеральний директор агентства нерухомості Modern Living у Дубаї, найняв трьох російськомовних агентів, щоб задовольнити інтереси росіян, які, за його словами, зросли в 10 разів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні