Категорія
Новини
Дата

Фінська Valio продає завод з випуску сирів у Росії та бренд Viola

Фінський концерн Valio оголосив про продаж свого російського бізнесу компанії «Велком», сказано в повідомленні компанії. Угода, сума якої не розголошується, дозволить продовжити виробництво та продаж продукції під брендом Viola у РФ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Велком» купує 100% частки російського бізнесу Valio, включаючи завод із випуску плавлених і напівтвердих сирів у Московській області, а також права на бренд плавлених сирів Viola.
  • Угода передбачає, що всі співробітники збережуть свої місця, сказано в повідомленні.
  • Покупець зможе протягом перехідного періоду, який триватиме до кінця року, випускати та продавати продукцію Valio під брендами, що не увійшли до угоди.

Контекст

Після вторгнення РФ в Україну Valio оголосив про припинення роботи у Росії.

У 2020 році продажі російського підрозділу Valio у РФ досягли €85 млн. Це становить приблизно 5% від глобального продажу концерну (€1,8 млрд). 

«Велком» заснувало у Підмосковʼї подружжя Дьоміних у 1990-х, яке наразі зберігає міноритарну частку і управляє компанією. Контроль належить швейцарській Parintek.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні