Категорія
Новини
Дата

У Фінляндії відключили дата-центр «Яндекса» від електроенергії. Він працює на дизельному генераторі

1 хв читання

Фінські енергетичні компанії Ilmatar та Nivos Energia Oy від 25 квітня припинили забезпечувати електрикою єдиний закордонний дата-центр «Яндекса», розташований в місті Мянтсяля (50 км на північ від Гельсінкі). Про це повідомляє видання Euractiv.

Ключові компанії

  • У березні гендиректора компанії Тиграна Худавердяна внесли до санкційного списку, після чого той пішов у відставку. Сама компанія не потрапила під санкції. Але фінські постачальники електроенергії розірвали угоди. «Яндекс» поки що не знайшов нового постачальника.
  • З кінця квітня дата-центр покладався на дизельний генератор і був відключений від мережі Фінляндії.
  • «Яндекс» «зробить усе можливе, щоб знайти нового партнера, який допоможе нам продовжити» і «є кілька варіантів, які ми все ще активно використовуємо», – сказав в інтерв’ю телеканалу YLE начальник операційного центру дата-центру Олексій Жумикін.
  • Як пише видання, авторитет і репутація «Яндекса» можуть бути заплямовані назавжди після того, як стало відомо, що влада Фінляндії розглядає компанію як можливого розповсюджувача фейкових новин.

Контекст

Центр обробки даних, який працює з 2015 року, розташований у місті Мянтсяля, приблизно за 50 кілометрів на північ від Гельсінкі. Він єдиний розташований на Заході, а інші – в Росії. Починаючи з 2015 року його відпрацьоване тепло становило близько 75% централізованого теплопостачання області.

У квітні компанія опублікувала звіт для Комісії з цінних паперів та бірж США. Акції «Яндекса» торгувалися на американській біржі Nasdaq. 1 квітня їх зняли з продажу.

В «Яндексі» вважають, що їхній бізнес може постраждати у разі тривалої відсутності поставок до Росії обладнання, програмного забезпечення або технологій, які використовує компанія, йшлося у звіті. У звʼязку з невизначеністю у всіх сферах через санкції компанія відкликала прогноз про виторг на 2022 рік.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні