Категорія
Новини
Дата

Фонд «Повернись живим» придбав 100 безпілотних авіакомплексів Atlas для ССО на €5 млн

Фонд «Повернись живим» придбав 100 безпілотних авіаційних комплексів латвійської фірми Atlas, повідомив керівник фонду Тарас Чмут. Ціна закупівлі – €5 млн.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Комплекси Atlas – спеціальна військова розробка, яка стоїть на озброєнні в низці країн НАТО та минулого року пройшла повний цикл випробувань в українських Силах спеціальних операцій, зазначив Чмут.
  • 100 комплексів – це 300 трикоптерів + наземні станції управління, ретранслятори, захищені планшети, декілька варіантів цільового навантаження та комплект запасних частин й інструментів.
  • «Головна особливість Atlas-ів – це те, що вони, на відміну від звичних «Мавіків» та «Аутелів», розроблялися для військових потреб. А це означає, що вони мають захищений канал зв‘язку, можливість встановити антену на відстань від оператора, використовувати ретранслятор та несуть якісну тепловізійну камеру для спостереження вночі», – пояснив очільник фонду «Повернись живим».
  • Перші кілька десятків комплексів вже два місяці як працюють на фронті забезпечуючи повітряною розвідкою Сили спеціальних операцій.
  • «Подібні закупівлі можливі завдяки щоденній системній підтримці тисяч небайдужих. Дякуємо кожному хто наближає нашу перемогу!», – додав Чмут.

Контекст

1 липня Генштаб ЗСУ, Мінцифри та платформа UNITED24 оголосили про початок проєкту «Армія дронів». Це комплексна програма, що включатиме системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів.

За словами віцепремʼєра Михайла Федорова, на «Армію дронів» для Збройних сил України вже зібрали майже 200 млн грн. Зокрема, 100 млн грн передав український та британський підприємець у сфері ІТ та космічних технологій Максим Поляков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні