Категорія
Новини
Дата

Forbes випустив рейтинг 100 найкращих факультетів України

Forbes Україна публікує перший рейтинг 100 найкращих факультетів. З урахуванням середніх вступних балів, інтенсивності наукової роботи, стану інфраструктури та оцінок десятків профільних експертів визначено по 10 найкращих факультетів у 10 найбільш популярних напрямах освіти.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

  • У п’яти номінаціях найкращими виявилися факультети КНУ ім. Тараса Шевченка, у чотирьох – НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського. Обидва вищі навчальні заклади представлено в рейтингу по 16 разів.
  • У сегменті суспільних наук перше місце здобув соціологічний факультет ХНУ ім. Василя Каразіна. Найвідоміший заклад вищої освіти Лівобережної України представлено в рейтингу 14 разів.
  • Загалом у рейтингу фігурують 25 університетів із восьми міст України, у тому числі два – приватної форми власності. Окрім того, в матеріалі визначено найкращі бізнес-школи України. Перше місце посіла Київська школа економіки.
  • 90% найкращих факультетів розташовані в Києві, Львові та Харкові, 95% є частиною державних університетів. Але ситуація змінюється. Вступний бал до найкращих приватних ВНЗ є вищим, ніж до більшості державних.
Forbes випустив рейтинг 100 найкращих факультетів України /Фото 1

Інфографіка Леонід Лукашенко

Редакція констатує: щоб наздоганяти світ, треба рухатися швидше за нього. Які проблеми відзначають студенти й роботодавці та куди далі рухатиметься вища освіта в Україні, читайте в рейтингу 100 найкращих факультетів України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні