Категорія
Новини
Дата

«Газпром» відновлює постачання газу до Італії

Російський «Газпром» відновлює постачання природного газу в Італію, яке припинилося з 1 жовтня. Транспортування російського газу територією Австрії відновлюється, повідомила пресслужба компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • «Газпром» заявив, що спільно з італійськими покупцями знайдено рішення щодо формату взаємодії в умовах регулятивних змін, що відбулися в Австрії наприкінці вересня.
  • «Австрійський оператор повідомив про готовність підтверджувати транспортні номінації ТОВ «Газпром експорт», що дозволяє відновити постачання російського газу через територію Австрії», – йдеться у повідомленні.

Контекст

1 жовтня «Газпром» повідомив найбільшій нафтовій компанії Італії Eni SpA, що не може підтвердити запитувані обсяги газу. Компанія заявила, що прокачка газу через Австрію неможлива. Тому постачання російського газу для Eni через точку входу в Тарвізіо будуть нульовими. 

Російський монополіст пояснив, що зробив це нібито через те, що австрійський оператор відмовився підтвердити «транспортні номінації» після регуляторних змін, запроваджених в Австрії наприкінці вересня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні