Категорія
Новини
Дата

Геннадій Корбан став співвласником мережі магазинів «Цитрус». Компанія заявляє про незаконність придбання

1 хв читання

Український бізнесмен і політик Геннадій Корбан став співвласником мережі магазинів техніки та електроніки «Цитрус». Про це свідчать дані платформ «Опендатабот» та YouControl.

Геннадій Корбан. /Shutterstock

Геннадій Корбан. Фото Shutterstock

Ключові факти

  • Корбан отримав у власність 50% ТОВ «ЗТ-Інвест», якому належать торгові марки й логотипи мережі магазинів «Цитрус».
  • Частка бізнесмена в статутному капіталі компанії становить 801 500 грн.
  • У кінці лютого Корбан викупив частку у співзасновника мережі Дмитра Зінченка.
  • Співвласником «Цитрусу» є одеський бізнесмен Григорій Топал, якому також належить 50% компанії.
  • Пресслужба «Цитрус» заявила, що Геннадій Корбан придбав 50% частку в компанії «ЗТ-Інвест» у прихований спосіб. Тому «Цитрус» вже подав позов до суду про перегляд законності такого придбання.
  • Також в «Цитрус» відзначили, що «ЗТ-Інвест» належить тільки частина другорядних активів компанії, які не впливають ні на операційну діяльність, ні на оборотні активи підприємства.

Контекст

Останнім часом між Топалом та Зінченком відбувався конфлікт. Зокрема, влітку 2020 року Зінченко заявив про спробу рейдерського захоплення компанії, звинувативши в цьому Топала.

За словами деяких співробітників, проблеми в «Цитрус» між засновниками почалися з невідомих причин за два місяці до оголошення про рейдерське захоплення, пише AIN.UA. Використовувалися прослушка та стеження, окрім того, через корпоративну війну з компанії пішли кілька співробітників. У грудні 2020 року колишня асистентка Зінченка заявила, що їй спалили машину. У причетності до підпалу автомобіля вона звинуватила Топала.

Також існує версія, що причиною конфлікту могло стати призначення на посаду CEO «Цитрус» нового керівника – Вадима Лисюка, який у 2014–2016 роках уже працював у компанії. Нібито сварка між Зінченком і Топалом сталася через неузгодження функцій нового керівника.

Довідка

Українська мережа «Цитрус» була заснована в 2000 році. У 2019 році «Цитрус» увійшов до списку 30 найдорожчих компаній в Україні за версією НВ. Компанію оцінено в $65 млн. Нині магазини мережі є в 16 містах України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні