Категорія
Новини
Дата

«Гідність – одна з перших жертв війни». Мільярдер Річард Бренсон записав відео на підтримку українців

Українці мають боротися за свою гідність, яка є головним подразником для диктаторів і першою жертвою будь-якої війни. Про це сказав британський підприємець Річард Бренсон у відеозверненні до українок та українців, щоб підтримати їх спротив російській агресії. Записати відео його запросила незалежна освітянська спільнота EdCamp Ukraine.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові тези

  • «Гідність не можна сприймати за належне. На неї постійно зазіхають: диктатори, які тримаються за владу, фанатики, які намагаються увіковічнити внутрішні якості, і байдужість перехожих перед лицем тиранії та несправедливості».
  • «На жаль, людська гідність – одна з перших жертв війни. Другої світової, воєн у В’єтнамі, Сирії, Лівії, Лівані, Ємені… а тепер Україні. Із кожним новим днем російського нападу гідність і мир, життя без страху й агресії висять на волоску для мільйонів українців і українок, а також багатьох росіян, які не підтримують це вторгнення і чию гідність і свободу вільних висловлювань та мирних протестів роками відбирають шляхом репресій».
  • «Перед нами стоїть стільки викликів, які треба вирішити: від катастрофічних змін клімату до повсюдних загроз для демократії. Та я знаю: якщо у нашому світі гідність захищатимуть і шануватимуть, то всі інші виклики цього світу можна буде здолати».
  • «Навчати дітей про те, що наші спільності вищі за відмінності, надихати на створення розмаїтих спільнот і спільності з людством, давати кожному й кожній відчуття, що вони важливі, – усе, що ви робите, вселяє надію, що ми зможемо скерувати людство кращим курсом, ніж ми рухаємося зараз».

Контекст

Річард Бренсон – член наглядової ради Global Dignity, організації, яка створила й проводить Усесвітній День гідності. В Україні його організовує EdCamp Ukraine.

У лютому Бренсон закликав світовий бізнес обʼєднати зусилля та відстояти суверенітет України в умовах агресії з боку Росії. Мільярдер написав статтю «Мої думки про Україну та Росію», в якій наголошує, що «Путін не зможе здобути перемогу у цій війні».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні