Категорія
Новини
Дата

Google перейменовує чат-бота Bard на Gemini і запускає платну підписку

Компанія Google перейменувала свого чат-бота Bard на честь нового штучного інтелекту, що лежить в його основі, під назвою Gemini, пише Reuters. Клієнти зі США можуть придбати підписку за $19,99 на місяць на доступ до Gemini Advanced, який включає більш потужну модель штучного інтелекту Ultra 1.0.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Підписники отримають 2 Тб хмарного сховища, які зазвичай коштують $9,99 на місяць, і незабаром вони отримають доступ до Gemini у Gmail та пакеті підвищення продуктивності Google.
  • Цей пакет, відомий як план Google One AI Premium, є однією з найкращих відповідей компанії Microsoft і її партнеру OpenAI. 
  • Це також показує зростаючу конкуренцію серед споживачів, які тепер мають кілька варіантів платної підписки на ШІ.
  • Керівник продукту Джек Кравчик заявив, що цільовим ринком є люди, яким потрібна найпотужніша генеративна технологія штучного інтелекту, яка може створювати новий контент та обробляти запити, на які немає очевидної відповіді в Інтернеті.
  • Компанія заявила, що користувачі Android можуть вибрати Gemini як цифровий помічник за замовчуванням на своїх телефонах, отримуючи до нього доступ через програму, кнопку живлення або сказавши «Hey Google».
  • «Коли ви це зробите, це стане одним із найпростіших у світі способів доступу до ШІ», – сказав Кравчик. Gemini також зʼявиться у додатку Google для iPhone, додав він.
  • За словами Кравчика, станом на четвер Gemini Advanced доступний англійською мовою у 150 країнах. Впровадження Gemini у смартфони, яке розпочнеться у США, наступного тижня розшириться на міжнародному рівні, охопивши Азіатсько-Тихоокеанський регіон, Латинську Америку та інші регіони з додатковою мовною підтримкою японською та корейською мовами. Користувачі отримують двомісячну пробну підписку безкоштовно.
  • Що стосується зміни назви, Кравчик сказав, що підхід Google до штучного інтелекту став ʼзрілішимʼ, що привело Bard до «ери Gemini».

Контекст

ChatGPT Plus від OpenAI рік тому став піонером на ринку покупки раннього доступу до моделей штучного інтелекту та інших функцій, а Microsoft нещодавно оголосила про конкуруючу підписку на штучний інтелект у таких програмах, як Word та Excel. Обидві підписки в США коштують $20 на місяць.

Минулого року Google оголосила про плани додати до свого віртуального помічника можливості генеративного штучного інтелекту. ШІ дозволить помічникові робити такі речі, як допомагати людям планувати поїздку або перевіряти електронну пошту, а потім ставити додаткові питання.

Основний пошуковий бізнес Google зазнає тиску з боку конкуруючих пропозицій штучного інтелекту від Microsoft та OpenAI, творця ChatGPT. У розмовах з інвесторами керівники Google пообіцяли ретельно вивчити свою діяльність, щоб визначити місця, де вони можуть скоротити витрати, та вивільнити ресурси для інвестицій у свої найважливіші пріоритети.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні