Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск хоче конкурувати з YouTube. Соцмережа X запустить відеохостинг для ТБ

Соцмережа X, яка належить Ілону Маску, цього тижня планує презентувати свій аналог відеохостингу YouTube для телебачення. Про це пише Fortune з посиланням на джерело в компанії. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія запустить застосунок нового відеохостингу для смарт-телевізорів Amazon і Samsung. Очікується, що він матиме ідентичний до YouTube TV інтерфейс.
  • Платформа прагне захопити частку ринку потокового відео. «Він збирається конкурувати з YouTube», – сказав один із співрозмовників видання.
  • Серед деяких інших сервісів, з якими Маск також хоче конкурувати, джерела Fortune називають платформу для онлайн відеотрансляцій Twitch, месенджер Signal і соцмережу Reddit.
  • Конкурувати з YouTube буде нелегко, але Маск може спробувати заманити творців контенту грішми, зазначає видання.

Контекст

Ілон Маск раніше закликав авторів перенести весь свій відеоконтент на X, обіцяючи зростання доходів від реклами. Зокрема, відомий YouTuber Mr. Beast, який має 243 млн підписників, вирішив протестувати X, завантаживши повнометражне відео. Воно принесло понад $250 000 доходу. Проте, блогер назвав це винятком, оскільки вважає, що рекламодавці скористалися його широкою увагою, купуючи рекламу.

У січні X повідомила, що користувачі переглядають відео під час 8 із 10 сеансів на платформі. 

Це вже не перша спроба платформи запустити додаток для ТБ. Вперше колишній Twitter запускав відеододаток у 2010 році на платформі Google TV і у 2011 році на платформі Smart Hub. У 2016 році були запущені додатки потокового відео для Amazon Fire TV, Apple TV та Xbox One.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні