Категорія
Новини
Дата

Імпорт російського золота до Швейцарії зріс до максимального рівня за понад два роки

Імпорт російського золота до Швейцарії виріс до найвищого рівня з квітня 2020 року, що є ознакою того, що в країні, можливо, переплавляється більше старих злитків, щоб полегшити їхній продаж, пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними Федерального митного управління Швейцарії, у серпні нафтопереробний центр імпортував близько 5,7 т російського металу на суму $324 млн. Це максимум із квітня 2020 року.
  • У партії був російський метал, який прибув із Великої Британії, йдеться в повідомленні митного управління у вівторок. Дані швейцарської митниці показують останнє місце переробки дорогоцінного металу, а не місце його останнього відправлення.
  • Російське золото стало табу з того часу, як на початку року країна вторглася в Україну. Нове російське золото потрапило під санкції США, ЄС та Швейцарії, але злитки, вивезені з країни до 4 серпня, не підпадають під заборону ввезення, заявили у вівторок митні органи.
  • Деякі інвестори зі старими російськими золотими злитками можуть захотіти переплавити їх на швейцарських афінажних заводах, щоб їх було легше продати. Хоча злитки країни, викарбувані до війни, все ще можна продавати в більшості великих центрів, включаючи Лондон і Цюрих. Росія – друга за величиною золотодобувна країна в світі – раніше була основним постачальником нових дорогоцінних металів на ринок Великої Британії.
  • Китай, як і раніше, імпортує російське золото, хоча обсяги залишаються відносно невеликими. У серпні країна закупила в Росії 0,3 т дорогоцінного металу, що становить невелику частку від загального місячного імпорту 182 т.

Контекст

25 червня стало відомо, що президент США Джо Байден разом з іншими лідерами країн Великої сімки домовилися про введення ембарго на російське золото.

15 липня Єврокомісія запровадила санкції проти російського золота. Раніше це зробили США, Велика Британія та Японія.

На початку серпня Швейцарія приєдналася до сьомого пакету санкцій ЄС проти Росії: набула чинності заборона на імпорт золота і виробів із нього. У травні з РФ до Швейцарії було відправлено понад 3 т золота. До цього востаннє Швейцарія імпортувала золото з РФ обсягом 1,1 т у лютому. 3 т золота, які відвантажено в травні, становлять 2% імпорту металу Швейцарією. Загалом афінажні заводи країни переробляють дві третини світового золота. 

РФ щорічно виробляє близько 10% всього світового золота, яке є важливим активом для центробанку РФ. Вона друга за величиною золотодобувна країна у світі. Російський експорт золота оцінюється в $15,2 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні