Категорія
Новини
Дата

Індія має намір збільшити імпорт російської нафти удвічі — Bloomberg

Індія веде переговори про подвоєння імпорту російської нафти. Про це пише Bloomberg із посиланням на співрозмовників, знайомих із планом закупівель.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Як стверджують співрозмовники, Індія має намір купувати нафту в «Роснафти» зі знижкою, оскільки багато інших міжнародних покупців відмовляються від угод із Москвою через війну в Україні. 
  • У разі, якщо ці угоди будуть укладені, поставки будуть проводитися окремо від тих, які вже купує Індія в Росії.
  • З початку російського вторгнення в Україну Індія купила понад 40 млн барелів російської нафти. Це приблизно на 20% більше, ніж за 2021 рік. 
  • За даними Kpler, у квітні 2022 року Росія постачала до Індії 284 000 барелів нафти на день, у травні – 740 000 барелів. У травні 2021 року цей показник становив 34 000.

Контекст

Західні санкції проти Росії після її вторгнення в Україну спонукали багатьох імпортерів нафти відмовитися від торгівлі з Москвою. Це зумовило подешевшання російської нафти. США заборонили імпорт російської нафти та газу. А Британія має намір поступово припинити імпорт нафти до кінця року.

ЄС схвалив шостий пакет санкцій з частковим ембарго російської нафти – заборона на нафту, що транспортується морем. Постачання трубопроводом «Дружба» не потрапило під санкції. РФ постачала близько 720 000 барелів сирої нафти на день на європейські НПЗ своїм магістральним трубопроводом у 2021 році. Ще 1,57 млн барелів на день вирушали до ЄС із балтійських, чорноморських та арктичних портів, писав Bloomberg.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні