Категорія
Новини
Дата

Інфляція у США у січні прискорилась до 7,5% та досягла нового 40-річного максимуму

Інфляція у США у січні прискорилась до 7,5% у річному вимірі та досягла 40-річного максимуму. Про це йдеться у даних Міністерства праці США, повідомляє The Wall Street Journal.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Інфляція у січні досягла рекордного рівня із лютого 1982 року. Минулого разу зростання цін оновило рекорд у грудні – інфляція у США сягнула 7%, зазначає видання.
  • Прискорення інфляції у січні викликане дисбалансом попиту та пропозиції на тлі пандемії.
  • Більшість економістів очікує, що зростання цін ослабне в міру адаптації бізнесу та нормалізації попиту. Водночас, незрозуміло, коли проблеми із поставками достатньо ослабнуть, щоб знизився тиск на ціни.
  • Зафіксовано подорожчання мʼяса, яєць і цитрусових, а також – ознаки послаблення зростання цін на енергоносії.

Контекст

Інфляція в США за підсумками 2021 року прискорилася до 7%.

У січні голова Федрезерва Джером Пауелл заявляв, що боротьба з інфляцією буде абсолютним пріоритетом. Фінансовий регулятор має намір продовжити скорочення стимулюючих програм та розпочати підвищення ставки.

Довгострокова мета для ФРС – зниження інфляції до 2% та зменшення безробіття до 2%. За підсумками грудня, безробіття в США вперше з початку пандемії впало нижче 4%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні