Категорія
Новини
Дата

Італійська Enel продає всю свою частку в російському бізнесі за €137 млн

Італійська компанія з виробництва та розподілу електроенергії й газу Enel продає всю свою частку (56,4%) у російській дочірній компанії Enel-Russia. Про це повідомляється на сайті компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Enel уклала дві угоди: з компанією «ЛУКОЙЛ» і з пайовим інвестфондом «Газпромбанк – Фрезія».
  • Угоду планується закрити в третьому кварталі 2022 року.
  • Загальна вартість пакета акцій – €137 млн. Гроші буде виплачено при закритті угоди.
  • Компанія очікує, що угода позитивно вплине на консолідований фінансовий борг групи Enel у розмірі приблизно €550 млн. При цьому вона може негативно вплинути на звітний чистий прибуток групи у розмірі близько €1,3 млрд через вивільнення резерву з переведення іноземної валюти на суму близько €1,1 млрд станом на 31 травня 2022 року. Вважається, що цей обліковий ефект не вплине на економічні результати

Контекст

До складу Enel-Russia входять три газові електростанції: Конаківська ДРЕС, Невинномиська ДРЕС і Середньоуральська ДРЕС, а також вітропарк у Ростовській області та вітропарк, що будується в Мурманській області.

За даними Bloomberg Intelligence, засноване у 2004 році ПАТ «Enel-Russia» приносить близько 1% від загального валового операційного прибутку компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні