Категорія
Новини
Дата

Канада запровадила санкції проти Кабаєвої, дочок Фрідмана й ще 19 росіян

Канада ввела санкції проти 22 російських фізичних та чотирьох юридичних осіб. Вони стосуються фінансових установ, банків та їхніх керівників. Про це повідомляється на сайті Уряду Канади.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «На кожну дію президента Путіна, спрямовану на підрив територіальної цілісності України, Канада без вагань вживе відповідних контрзаходів. Канада невпинно домагатиметься відповідальності за невиправдані дії російського режиму. Ми підтримуємо Україну та її народ», — цитується глава МЗС Мелані Жолі.
  • Під санкції потрапили Аліна Кабаєва, олімпійська чемпіонка, яку вважають наближеною до президента РФ Володимира Путіна. Вона обіймає посаду гендиректора «Національної медіагрупи». Також санкції запроваджені проти двох доньок російського олігарха Михаїла Фрідмана — Лариси й Катерини Фрідман.
  • У списку також Ольга Айзіман, Олена Георгієва, Андрій Козіцин, Михайло Кучмент, Мілана Королева, Анатолій Браверман, Інна Браверман, Олександр Браверман, Михайло Росєєв, Вадим Кулик, Наталія Діркс, Максим Кондратенко, Еркін Норов, Святослав Островський, Дмитро Пьянов, Сергій Мальцев, Кирило Царьов, Наталія Алімова, Олександра Буріко.
  • До списку юросіб, проти яких введено санкції, потрапили АТ «Россільгоспбанк», АТ «Інвестторгбанк», АТ «Управляюча компанія Російського фонду прямих інвестицій» та ТОВ «Управляюча компанія Російської венчурної компанії».
  • Вказаним особам буде заборонено вʼїзд до Канади, а їх активи, якщо такі були, будуть заморожені. Також громадянам Канади буде заборонено здійснювати будь-які операції із майном, де б воно не було розташоване, якщо воно належить особам із санкційного списку.

Контекст

З початку нападу РФ на Україну Канада запровадила санкції проти майже 1000 фізичних та юридичних осіб із РФ, України та Білорусі, зокрема Путіна, його дочок, Абрамовича тощо. Усього з моменту окупації Криму канадські санкційні заходи торкнулися понад 1400 фізосіб та структур.

Також Канада заборонила ввезення з РФ та експорт до Росії предметів розкоші та компʼютерної техніки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні