Категорія
Новини
Дата

Капіталізація ринку криптовалют впала нижче $1 трлн. Біткоїн наблизився до мінімуму 2022 року

1 хв читання

Цього тижня біткоїн втратив понад 6% і торгувався на рівні близько $18 620 станом на ранок 7 вересня у Сінгапурі. Загальна ринкова вартість сектора вже нижча за $1 трлн, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Зростання реальних відсоткових ставок чинить сильний тиск на низку ризикованих активів, і криптовалюта не є винятком. Тож біткоїн наближається до мінімуму у $17 600, якого було досягнуто в червні після краху у криптокредиторів і хедж-фондів.
  • «Біткоїн коштував $3000 у першу криптовалютну зиму, і, якщо ви вимірюєте від мінімуму до мінімуму, тенденція така, що у довгостроковій перспективі ми рухаємося краще», – каже голова відділу інвестиційної аналітики в IDEG Asset Management Ltd Кевін Лу.
  • Індекс найбільших токенів MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 цього року знизився приблизно на 60%. 

Контекст

Загроза світової рецесії і найгірша інфляція за останні більш як 40 років спричинили хаос на молодому ринку криптовалюти цього року. Так звана криптозима змусила колись процвітаючі фірми оголошувати про банкрутство, а інвесторів – нервово розпродавати криптоактиви.

Економічні катаклізми зʼїли майже $2 трлн ринкової вартості крипторинку, заморозили мільярди доларів і залишили тисячі людей без роботи.

Вартість біткоїна в листопаді 2021 року досягла максимуму – близько $69 000. Від початку року він знизився, оскільки Федеральна резервна система США підвищує процентні ставки для боротьби з інфляцією. А проте ринок криптовалют досяг найгіршого рівня в середині червня, після чого почав відновлюватись.

У серпні курс найпопулярнішої криптовалюти світу – біткоїна – показав максимальний обвал більш ніж за два місяці. Одна з причин – побоювання інвесторів через можливе підвищення ставок центробанками світу. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд