Категорія
Новини
Дата

Капіталізація ринку криптовалют впала нижче $1 трлн. Біткоїн наблизився до мінімуму 2022 року

Цього тижня біткоїн втратив понад 6% і торгувався на рівні близько $18 620 станом на ранок 7 вересня у Сінгапурі. Загальна ринкова вартість сектора вже нижча за $1 трлн, пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зростання реальних відсоткових ставок чинить сильний тиск на низку ризикованих активів, і криптовалюта не є винятком. Тож біткоїн наближається до мінімуму у $17 600, якого було досягнуто в червні після краху у криптокредиторів і хедж-фондів.
  • «Біткоїн коштував $3000 у першу криптовалютну зиму, і, якщо ви вимірюєте від мінімуму до мінімуму, тенденція така, що у довгостроковій перспективі ми рухаємося краще», – каже голова відділу інвестиційної аналітики в IDEG Asset Management Ltd Кевін Лу.
  • Індекс найбільших токенів MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 цього року знизився приблизно на 60%. 

Контекст

Загроза світової рецесії і найгірша інфляція за останні більш як 40 років спричинили хаос на молодому ринку криптовалюти цього року. Так звана криптозима змусила колись процвітаючі фірми оголошувати про банкрутство, а інвесторів – нервово розпродавати криптоактиви.

Економічні катаклізми зʼїли майже $2 трлн ринкової вартості крипторинку, заморозили мільярди доларів і залишили тисячі людей без роботи.

Вартість біткоїна в листопаді 2021 року досягла максимуму – близько $69 000. Від початку року він знизився, оскільки Федеральна резервна система США підвищує процентні ставки для боротьби з інфляцією. А проте ринок криптовалют досяг найгіршого рівня в середині червня, після чого почав відновлюватись.

У серпні курс найпопулярнішої криптовалюти світу – біткоїна – показав максимальний обвал більш ніж за два місяці. Одна з причин – побоювання інвесторів через можливе підвищення ставок центробанками світу. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні