Категорія
Новини
Дата

Компанія Nike повністю йде з російського ринку

Американський виробник спортивного одягу Nike повністю залишає російський ринок через три місяці після призупинення своєї діяльності там. Про це повідомляє агентство Reuters із посилання на лист компанії.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • «Nike вирішила залишити російський ринок. Нашим пріоритетом є забезпечення повної підтримки наших співробітників, поки ми відповідально скорочуємо нашу діяльність у найближчі місяці», — йдеться у повідомленні компанії.
  • Для Nike, який отримує менш як 1% свого доходу від України та Росії разом, цей крок є більшою мірою символічним, ніж суттєвим для його результатів, пише видання.
  • Російські ЗМІ у травні писали, Nike не продовжила угоди зі своїм найбільшим франчайзі в Росії, Inventive Retail Group (IRG), яка управляє 37 магазинами Nike в Росії через свою дочірню компанію Up And Run.
  • Акції Nike зросли майже на 1% на попередніх торгах у США.

Контекст

Nike заявила 3 ​​березня, що тимчасово призупинить роботу всіх своїх магазинів у відповідь на російське вторгнення. 

Російський футбольний клуб «Спартак» залишився без форми від Nike і не зіграє у ній наступного сезону. 12 травня Nike офіційно оголосив про припинення контракту із московським клубом, з яким працював з 2005 року.

Також залишає російський ринок Reebok. Російський підрозділ компанії було продано турецькому рітейлеру FLO Retailing. Угода вже закрита. Турки стали володарями більш ніж 100 точок продажу. Новий власник збирається перейменувати магазини, але зберегти бренд Reebok.

Раніше «Известия» з посиланням на джерело на ринку торгової нерухомості повідомили, що бренд Adidas готовий повернутися до Росії. За даними газети, Adidas змінив логістичні ланцюжки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні