Категорія
Новини
Дата

Країни ЄС та міжнародні компанії допоможуть Україні відновити енергетичну інфраструктуру

Енергетичне співтовариство створить Фонд енергетичної підтримки України для протидії наслідкам російського вторгнення, повідомила пресслужба Міненерго. Донорами стануть переважно держави-члени ЄС, а також міжнародні компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кошти Фонду будуть спрямовані на відновлення енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована через військову агресію РФ.
  • Запити українських компаній на проведення відповідних робіт координуватиме Міненерго. 
  • Процедуру обрання постачальників будуть реалізовувати міжнародні закупівельні агентства із досвідом у галузі енергетики.
  • Перевагу у закупівлях надаватимуть українським виробникам, які запропонують найвигідніше співвідношення ціни та якості, а також зможуть виконати замовлення за мінімальні строки.

Контекст

На 1 квітня сума збитків для інфраструктури сягнула понад $68,2 млрд або майже 2 трлн грн, свідчать дані проєкту «Росія заплатить». Зокрема, відомо про пошкодження семи великих обʼєктів енергетики. Збитки оцінюються в понад $100 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні