Категорія
Новини
Дата

Мала приватизація вже принесла 3 млрд грн. Фонд держмайна назвав найбільш успішні кейси

З початку відновлення приватизації у вересні 2022 року Фонд державного майна залучив понад 3 млрд грн інвестицій на 269 приватизаційних аукціонах. Про це повідомила пресслужба ФДМУ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Попри війну на приватизаційних торгах спостерігалась серйозна конкуренція за державні об’єкти, зазначається у повідомленні. За даними ФДМУ, в середньому в аукціонах брали участь п’ять потенційних інвесторів, що призвело до зростання цін на активи втричі.
  • Серед найбільш успішних торгів продаж порту «Усть-Дунайськ» та Львівського ювелірного заводу. Покупці вже перерахували до держбюджету 201 млн грн і 185 млн грн відповідно.
  • В аграрній галузі декілька підприємців запропонували за спиртзаводи понад 100 млн грн. ФДМУ продав на приватизаційних аукціонах Марилівський спиртзавод за 150 млн грн, Сторонибабський спиртзавод за 142 млн грн, Вузлівський спиртзавод за 130 млн грн.
  • «Ці 3 млрд грн для держбюджету – це дуже важлива сума, яка буде спрямована на забезпечення Сил оборони», – заявив голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

Контекст

Попри війну, бізнес продовжує купувати державні підприємства. Мала приватизація відновилася в Україні 19 вересня 2022 року. Два місяці воєнної приватизації продемонстрували навіть кращий результат, ніж середні помісячні показники довоєнного розпродажу. За підсумками всього 2021 року держава отримала від приватизації майже рекордні 5,1 млрд грн. У 2020-му – лише 2,25 млрд грн. Запуск малої приватизації збігся з призначенням нового керівника ФДМУ Рустема Умєрова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні