Категорія
Новини
Дата

Mars купує виробника чіпсів Pringles за $36 млрд

1 хв читання

Компанія Mars Inc. погодилася купити виробника снеків Kellanova майже за $36 млрд, про це йдеться у їхній спільній заяві. Очікується, що угоду буде закрито в першій половині 2025 року.

Угода передбачає обʼєднання двох великих харчових компаній у рамках однієї з найбільших угод року.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Акціонери Kellanova отримають $83,50 за акцію готівкою. Ціна є вищою на 33% порівняно з ціною закриття Kellanova 2 серпня, останнім робочим днем ​​перед повідомленням про підготовку угоди.
  • Приєднання Kellanova має забезпечити Mars вихід на нові привабливі категорії закусок. Це додасть два нових бренди Pringles і Cheez-It до бізнесу Mars, який сьогодні включає 15 брендів. 
  • Він також розширить портфель Mars Health & Wellness Snacking, додавши нові додаткові продукти, такі як RXBAR та NutriGrain. Всі бренди, активи та операції Kellanova, включаючи бренди закусок, пластівців, локшини, заморожених сніданків, включені до угоди.
  • Угода підлягає схваленню акціонерів Kellanova та регулюючих органів, і, як очікується, її буде закрито протягом першої половини 2025 року. 

Контекст

Kellanova має у портфелі культові бренди закусок, включаючи Pringles, Cheez-It, Pop-Tarts, Rice Krispies Treats, NutriGrain та RXBAR, а також улюблені харчові бренди, включаючи Kelloggʼs (міжнародний), Eggo та MorningStar Farms. Чистий обсяг продажів Kellanova в 2023 році становив понад $13 млрд, компанія представлена ​​на 180 ринках і має близько 23 000 співробітників.

Портфель Mars, який включає мільярдні бренди закусок і кондитерських виробів, такі як Snicker, M&M’S, Twix, Dove та Extra, а також Kind та Nature’s Bakery. Mars також має 10 брендів із догляду за домашніми тваринами з обсягом продажів понад $1 млрд, включаючи Royal Canin, VCA, Pedigree, Banfield, Whiskas, Bluepearl, Cesar, Sheba, Anicura та IAMS. З понад 150 000 співробітників у своїх підрозділах Petcare, Snacking та Food компанія Mars мала чистий продаж у 2023 році більше $50 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд