Категорія
Новини
Дата

Meta першою з техногігантів оголосила другий раунд скорочень. Очікується звільнення 10 000 працівників

Meta Platforms Inc., власник Facebook та Instagram, офіційно повідомила про новий раунд звільнень – компанія скоротить 10 000 співробітників лише через чотири місяці після того, як звільнила 11 000 працівників, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Meta стала першим техногігантом, який оголосив про другий раунд масових звільнень. 
  • «Ми очікуємо скоротити нашу команду приблизно на 10 000 людей і закрити близько 5000 вакантних посад», – зазначив гендиректор Марк Цукерберг у повідомленні до персоналу.
  • Масові звільнення є частиною реструктуризації Meta, яка передбачає оптимізацію організаційної структури компанії, скасування менш пріоритетних проєктів і зниження рівня найму. 
  • Цей крок підкреслює прагнення Цукерберга перетворити 2023 рік на «Рік ефективності» з обіцяним скороченням витрат на $5 млрд – до $89-95 млрд.
  • Новина про нову хвилю звільнень у Meta посприяла зростанню акцій компанії на 2% на премаркеті.

Контекст

За даними сайту відстеження звільнень layoffs.fyi, з початку 2022 року технологічна галузь звільнила понад 280 000 працівників, причому близько 40% із них вже цього року.

Останні зусилля Meta зі скорочення витрат є частиною ширшої хвилі технологічних компаній, які скоротили робочі місця в останні місяці. Раніше Alphabet, материнська компанія Google, оголосила про скорочення 12 000 робочих місць, що становить близько 6% її робочої сили. Microsoft також оголосила про скорочення 10 000 співробітників, тоді як Amazon заявила про скорочення 18 000 співробітників.

Бізнес Meta, заснований на рекламі, особливо постраждав від постійного потоку економічних проблем. Деякі цифрові рекламодавці скоротили витрати, оскільки інфляція продовжує створювати нестабільність на ринку, а компанія переоцінила майбутнє зростання ринку електронної комерції. Meta також постраждала, коли Apple ввела нові обмеження конфіденційності, які змусили виробників додатків явно просити користувачів відстежувати їхню онлайн-активність, що завдало шкоди здатності гіганта соціальних мереж пропонувати цільову рекламу.

У попередньому раунді скорочень Meta скоротила 11 000 робітників, що стало її першим великим звільненням. 

Напочатку березня Meta, яка зіткнулося з уповільненням доходів від реклами та змістила акцент на метавсесвіт, попросила директорів і віцепрезидентів скласти нові списки співробітників, яких можна звільнити.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні