Категорія
Новини
Дата

Meta планує ще тисячі звільнень вже цього тижня – Bloomberg

Meta Platforms Inc., власник Facebook та Instagram, планує новий раунд звільнень і скоротить тисячі співробітників вже цього тижня, за словами джерел, пише Bloomberg. Це вже другий раунд скорочень за чотири місяці, спричинений прагненням компанії «до підвищення ефективності».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Найбільша у світі соціальна мережа звільняє більше робочих місць, окрім скорочення на 13% у листопаді, у спробі стати ефективнішою організацією.
  • У попередньому раунді скорочень Meta скоротила 11 000 робітників, що стало її першим великим звільненням. Компанія також працює над спрощенням своєї організаційної структури, надаючи пакети викупу менеджерам та скорочуючи цілі команди, які вона вважає несуттєвими. Цей крок все ще знаходиться на стадії завершення і може торкнутися тисяч співробітників.
  • Неминучий раунд скорочень зумовлений фінансовими цілями, заявили джерела. Meta, яка зіткнулася з уповільненням доходів від реклами і змістила акцент на платформу віртуальної реальності, яку називають метавсесвітом, просила директорів і віце-президентів скласти списки співробітників, яких можна звільнити. 
  • За словами людей, цей етап звільнень може бути завершений наступного тижня. 

Контекст

За даними консалтингової компанії Challenger, Gray & Christmas Inc., найбільша кількість скорочень робочих місць у 2022 році відбулася в технологічному секторі – 97 171 за рік, що на 649% більше, ніж у попередньому році.

Останні зусилля Meta зі скорочення витрат є частиною ширшої хвилі технологічних компаній, які скоротили робочі місця в останні місяці. Минулого місяця Alphabet, материнська компанія Google, оголосила про скорочення 12 000 робочих місць, що становить близько 6% її робочої сили. Microsoft також недавно оголосила про скорочення 10 000 співробітників, тоді як Amazon заявила про скорочення 18 000 співробітників.

Бізнес Meta, заснований на рекламі, особливо постраждав від постійного потоку економічних проблем. Деякі цифрові рекламодавці скоротили витрати, оскільки інфляція продовжує створювати нестабільність на ринку, а компанія переоцінила майбутнє зростання ринку електронної комерції. Meta також постраждала, коли Apple ввела нові обмеження конфіденційності, які змусили виробників додатків явно просити користувачів відстежувати їхню онлайн-активність, що завдало шкоди здатності гіганта соціальних мереж пропонувати цільову рекламу.

Наприкінці лютого видання The Washington Post дізналося, що Meta готується до нової хвилі скорочень робочих місць і розробляє плани щодо зниження ієрархії компанії в межах зусиль з реорганізації та скорочення, які можуть торкнутися тисяч працівників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні