Категорія
Новини
Дата

Метінвест запускає роботу заводу у Запоріжжі після вимушеної зупинки

Метінвест ухвалив рішення вивести з режиму консервації основне обладнання Запорізького ливарно-механічного заводу, пише його пресслужба.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • У Метінвест кажуть, що мають всі підстави для відновлення роботи: воєнна ситуація в Запоріжжі контрольована, є замовлення – як стандартні, так і унікальні запити від клієнтів.
  • Завод відновив роботу основних підрозділів: механічного цеху, цеху металоконструкцій та відділення виробництва фасонного лиття.
  • Зараз там планують виготовляти й відновлювати деталі для підприємств Метінвесту – Запоріжсталі, Каметсталі, Метінвест Покровськвугілля та гірничозбагачувальних комбінатів Групи Метінвест. 
  • Також підприємство планує виробляти нові види продукції – запчастини для кар’єрної та вантажопідіймальної автомобільної техніки.
  • Компанія також надала пріоритетне право працевлаштування на відкриті вакансії дефіцитних професій на завод для фахівців, евакуйованих із Маріуполя до Запоріжжя.

Контекст:

На початку тижня міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що цього тижня окремі металургійні заводи відновлюватимуть виробництво і зможуть частково експортувати свою продукцію.

Про готовність відновити виробництво 30 березня заявив гірничо-металургійний комбінат «АрселорМіттал Кривий Ріг». Компанія планує у квітні запустити доменну піч №6 за умови, що воєнні дії не будуть загострюватись і загрожувати постачанню сировини та енергоносіїв, повідомляє пресслужба.

Втрати металургії України від розпочатої Росією війни становлять 30-40% їхніх довоєнних потужностей, каже гендиректор «Метінвест» Юрій Риженков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні