Категорія
Новини
Дата

Blizzard залишає Китай. Геймери скаржаться на кінець таких ігор, як Warcraft, Overwatch і Diablo III

2 хв читання

Blizzard Entertainment і NetEase викликали тривогу серед тисяч геймерів, заявивши, що такі хіти, як World of Warcraft, не будуть доступні в Китаї з наступного року, оскільки 14-річне партнерство компаній закінчилося, пише Reuters.

Ключові факти

  • Blizzard заявила, що не змогла укласти угоду з компанією NetEase із Ханчжоу, яка б відповідала «принципам роботи та зобовʼязанням каліфорнійської фірми перед гравцями та співробітниками».
  • Оголошення Blizzard, в якому не було подробиць, стало найпопулярнішою темою на китайській платформі Weibo з більш ніж 100 млн переглядів, користувачі висловлюють шок і смуток. Багато хто каже, що грав в ігри компанії понад десять років.
  • Blizzard заявила, що новий продаж буде припинено найближчими днями, і гравці отримають додаткову інформацію.
  • «Ігри, ліцензії на які будуть призупинені опівночі 24 січня, включають World of Warcraft, Hearthstone, Warcraft III: Reforged, Overwatch, серію StarCraft, Diablo III та Heroes of the Storm», – заявили в компанії.
  • Пізніше NetEase опублікувала заяву китайською мовою, в якій висловила жаль з приводу розкриття інформації Blizzard, підтвердивши при цьому, що дві фірми не змогли домовитися про основні умови співпраці. У заяві англійською мовою NetEase йдеться, що розірвання ліцензійних угод, термін дії яких спливає 23 січня, не вплине на її результати.
  • NetEase заявила, що на нещодавно випущену Diablo Immortal, спільну розробку NetEase та Blizzard, поширюється окрема довгострокова угода, яка дозволяє продовжувати її обслуговування в Китаї.

Контекст

NetEase стала другою за величиною ігровою компанією Китаю після Tencent Holdings багато в чому завдяки угодам, які вона уклала в 2008 році, щоб стати партнером Blizzard у Китаї, коли та розірвала угоду з The9 Ltd.

У дослідницькому звіті від 9 листопада Daiwa Capital Markets підрахувала, що відсутність ігор Blizzard може знизити виторг NetEase на 6–8% наступного року. Дані грунтуються на оцінці, згідно з якою на ліцензійні ігри припадає близько 10% загального доходу NetEase.

У січні стало відомо, що корпорація Microsoft купує компанію Activision Blizzard – розробника ігор Warcraft, Diablo та Call of Duty. Сума угоди — $68,7 млрд ($95 за кожну акцію Activision Blizzard). Activision Blizzard створена в 2008 році в результаті злиття Activision і Blizzard Entertainment. Остання з 1991-го змінила кілька власників, а на момент злиття була частиною французького медіаконгломерату Vivendi Universal. Вартість угоди становила $18,9 млрд. Злиття було важливим для обох: Blizzard витрачала роки на розробку. Activision урівноважила фінансові показники своїми хітами, наприклад щорічно випускаючи ігри з серії Call of Duty.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд