Категорія
Новини
Дата

Microsoft веде переговори про купівлю чату відеоігор Discord за понад $10 млрд

Сервіс голосових і відеочатів Discord веде переговори з потенційними покупцями, одним з яких є Microsoft. Вартість компанії оцінюють у понад $10 млрд, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Рішення про продаж ще не прийнято, і Discord може віддати перевагу виходу на біржу.
  • У минулому компанія також проводила переговори з Epic Games і Amazon.com.
  • Переговори про продаж знаходяться на заключній стадії, так як Discord уже підписала ексклюзивну угоду про придбання, пише VentureBeat. Однак невідомо з якою компанією.
  • У грудні Discord залучила $140 млн інвестицій за оцінки в $7 млрд.

Довідка

Discord – це месенджер із підтримкою відеоконференцій. Особливо популярний у геймерів, бо дає змогу гравцям спілкуватися під час ігор. Його середньомісячна аудиторія на кінець 2020 року склала близько 140 млн користувачів. Застосунок Discord поширюється на безкоштовній основі, але має платну підписку Discord Nitro і власний магазин контенту, комп'ютерних ігор і застосунків.

Контекст

Стрімке зростання Discord отримала з початком пандемії коронавірусу і самоізоляції. 2020 року компанія отримала дохід у розмірі $130 млн, тоді як 2019-го – майже $45 млн, пише The Wall Street Journal.

Можливе придбання Discord стане ще одним сигналом про готовність Microsoft інвестувати кошти в розвиток свого ігрового підрозділу. Раніше компанія купила холдинг ZeniMax, до якого входить видавець низки популярних відеоігор Bethesda, за $7,5 млрд.

Як зазначив аналітик Bloomberg Intelligence Метью Кантерман, купівля Discord має великий сенс для Microsoft, яка планує провести модернізацію свого бізнесу в бік надання послуг. Наприклад, компанія може об'єднати в єдину послугу підписки Discord Nitro і Game Pass, що допоможе збільшити кількість передплатників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні