Категорія
Новини
Дата

Microsoft веде переговори про купівлю Nuance за $16 млрд. Це може стати другим найбільшим придбанням компанії після LinkedIn (доповнено)

1 хв читання

Корпорація Microsoft веде переговори про купівлю Nuance Communications, яка спеціалізується на технологіях штучного інтелекту й розпізнавання голосу. Угода може стати другим за величиною придбанням Microsoft після купівлі LinkedIn за $27 млрд у 2016 році, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Nuance оцінено приблизно в $16 млрд, що на 23% вище її капіталізації.
  • Про підписання угоди може бути оголошено вже на цьому тижні.
  • Microsoft оголосила про купівлю Nuance за $19,7 млрд, включно з боргами.

Довідка

Nuance засновано в 1992 році. Її розробки застосовувалися, наприклад, при створенні голосового помічника Siri для Apple. Чистий прибуток Nuance за фінансовий рік, що закінчився 30 вересня, склав $91 млн при доході у $1,48 млрд. У попередньому фінроці компанія зазнала збитку у $217 млн. Станом на вересень 2020 року в компанії працювало 7100 співробітників.

Контекст

Microsoft і Nuance співпрацюють із 2019 року в області технологій, що дають можливість лікарям записувати голосові розмови під час візитів пацієнтів і вводити дані в електронні медичні записи. Придбання Nuance може допомогти Microsoft прискорити оцифровку галузі охорони здоровʼя, яка відстала від інших секторів, таких як роздрібна торгівля й банківська справа, вважає старший аналітик Bloomberg Intelligence Анураг Рана.

Microsoft увійшла до сфери штучного інтелекту кілька десятиліть тому з дослідницькими проєктами. Тоді компанія зосередилася на пошуку способів полегшити людям спілкування з компʼютерами. Наразі вона розглядає галузь штучного інтелекту як ключовий драйвер майбутніх продажів хмарних сервісів. У цій сфері конкуренцію Microsoft складають такі компанії, як Google Alphabet Inc. і Amazon.com Inc.

Також корпорація продовжує розширюватися за рахунок угод, зазначає CNBC. Минулого місяця компанія купила виробника відеоігор Zenimax за $7,5 млрд. Крім того, Microsoft веде переговори про придбання сервіс-чатів Discord за понад $10 млрд. 

Новина доповнена заявою Microsoft про купівлю Nuance.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні