Категорія
Новини
Дата

Міноборони вже підготувало нову редакцію законопроєкта про мобілізацію – Умєров

Міністерство оборони підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію із урахуванням усіх пропозицій, погоджених з депутатами на засіданнях Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Умєрова, нова редакцію законопроєкту про мобілізацію буде внесена до Верховної Ради «найближчим часом», а попередню редакцію вже відкликали.
  • Над документом працювали пів року в робочій групі — представники всіх фракцій парламенту, команди Міноборони, Генштабу та низки інших міністерств та відомств, розповів міністр. 
  • «Воїнам треба дати можливість відпочити. Це справедливо. Звільненим з полону треба дати вибір, чи залишатися у війську. Ті з них, хто обере залишитися, потребуватимуть щонайменше кілька місяців відпустки. Це чесно. Строковиків треба нарешті відпустити додому. Це правильно», – написав Умєров.
  • За його словами, зараз питання мобілізації, військового обліку та проведення ротацій «політизуються та гальмуються, а це неприпустимо в часи великої війни».

Контекст

За 2,5 тижня після реєстрації у Верховній Раді урядових законопроєктів про вдосконалення мобілізації депутати так і не змогли ухвалити чіткого рішення про його майбутнє.

До останнього моменту парламентарі проводили численні наради та зрештою зупинилися на тому, що законопроєкт повернеться на доопрацювання Кабміну, повідомив вдень 11 січня очільник «Слуги народу» Давид Арахамія.

Чим не задоволені депутати та який вигляд зрештою може мати фінальна версія закону, що має поліпшити процес мобілізації в Україні, читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні