Категорія
Новини
Дата

Мінцифри видасть гранти по €4000 для 300 малих підприємств. Податися можна на сайті «Дії»

Міністерство цифрової трансформації України запускає в «Дії» мікрогранти для власників малого бізнесу, які постраждали від збройної агресії РФ. Гроші отримають 300 підприємств. Розмір кожного гранту – 125 000 грн (€4000). Про це йдеться на сайті «Дія».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Загальний фонд – €1,2 млн.
  • Податися можуть підприємства, зареєстровані не пізніше 31 грудня 2021 року в Чернігівській, Сумській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Київській областях.
  • Також отримати допомогу можуть підприємства, які тимчасово перемістилися з цих областей або постраждали внаслідок бойових дій та можуть це підтвердити.
  • Пріоритет надаватиметься компаніям, які виробляють життєво необхідні товари та послуги для громадян України та ЗСУ. 
  • Основний КВЕД має бути з переліку.
  • Допомога надається, щоб покрити витрати на збереження та створення нових робочих місць (виплата заробітної плати); закупівля/заміна обладнання; закупівля сировини та матеріалів; орендна плата за приміщення/офісні приміщення; лізинг обладнання (за винятком автомобілів, мотоциклів та інших особистих видів транспортних засобів); інші витрати, спрямовані на відновлення господарської діяльності (зазначається суб’єктом господарювання).
  • Подати заявку можна на порталі «Дія» до 30 травня за посиланням. Рішення прийматиме комісія до 30 червня.

Контекст

У березні ЄБА повідомляла, що 24% представників малого та середнього бізнесу повідомляють про повну відсутність резервних фінансових коштів.

Загальні прямі втрати МСБ за перші шість тижнів війни оцінюються в $64–85 млрд, йдеться в дослідженні Advanter Group. 49% малих і середніх підприємств повністю або майже повністю припинили роботу з 24 лютого. Загальні потреби МСБ у фінансуванні – $54 млрд. 32% підприємств вважають пошук фінансування пріоритетом, 87% мають потребу у фінансуванні.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні