Категорія
Новини
Дата

На актора Бреда Пітта подали до суду за «розграбування» виноградника Chateau Miraval

Колишня компанія акторки Анджеліни Джолі Nouvel, яку вона продала російському мільярдеру Юрію Шефлеру, подала до суду на її колишнього чоловіка Бреда Пітта. Зірку звинувачують у «розграбуванні» виноградника Chateau Miraval, яким артисти володіли спільно до розлучення, пише Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Пітт витратив мільйони доларів на ремонт басейну та звукозаписної студії, заявляють позивачі. Вони також стверджують, що він позбавив компанію права керувати виноробнею та відмовився призначити незалежних директорів до ради організації, через яку працює виноградник.
  • Адвокати позивачів вважають, що актор заборгував Nouvel понад $350 млн. За їх словами, Пітт з партнерами робили все можливе задля збереження контролю над виноробнею та позбавили компанію активів.

Контекст

Маєток Miraval розташований на південному сході Франції. Голлівудська пара купила його за суму близько €25 млн. Джолі подала на розлучення з Піттом у 2016 році.

У 2021-му Джолі вирішила продати свою частку Miraval, і Пітт погодився на угоду за умови, що він схвалить кандидатуру покупця. Згодом актор дізнався, що Джолі таємно продала частку в спільному бізнесі люксембурзькій компанії-виробнику спиртних напоїв Stoli Group, яку контролює російський мільярдер Шефлер.

У лютому 2022 року Пітт подав до суду на Джолі через продаж частки виноградника. Актор заявив, що Джолі продала свою частку в Chateau Miraval, щоб помститися йому. Тоді він звинуватив колишню дружину в тому, що вона навмисно приховала від нього факт продажу. 

Водночас Джолі заявила, що більше не братиме участі у веденні цього бізнесу, оскільки «алкоголь нашкодив її сімʼї».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні