Категорія
Новини
Дата

На Херсонщині зник мобільний звʼязок. Окупанти відключили «Київстар» та «Водафон»

1 хв читання

У Херсоні та Херсонській області не працює мобільний зв’язок, повідомляють місцеві жителі. Інформацію також підтвердила Херсонська обласна рада.

Ключові факти

  • Окупанти відключили на території усієї області мобільних операторів «Київстар» та «Водафон», повідомила Херсонська облрада.
  • Про відсутність зв’язку масово повідомляють жителі регіону, станом на 12:30 мобільний зв’язок на Херсонщині ще працював.

Контекст

Російські війська окупували Херсон. Президент Володимир Зеленський розповів у своєму зверненні про провокації в захопленому Херсоні. Росіяни завезли в місто чужинців, «шукають місцевих зрадників» та хочуть зробити постановочний мітинг прихильників Росії, повідомив президент та закликав місцевих жителів прогнати окупантів.

Росія також намагається відключити мобільний звʼязок та інтернет у прикордонних районів Сумщини. Протягом 3–4 березня окупанти намагаються цілеспрямовано вивести з ладу телекомунікаційну інфраструктуру. Заходи спрямовані на позбавлення населення можливості перебувати в українському інформаційному полі, з ймовірною подальшою організацією функціонування російських ЗМІ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні