Категорія
Новини
Дата

На Херсонщині зник мобільний звʼязок. Окупанти відключили «Київстар» та «Водафон»

У Херсоні та Херсонській області не працює мобільний зв’язок, повідомляють місцеві жителі. Інформацію також підтвердила Херсонська обласна рада.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Окупанти відключили на території усієї області мобільних операторів «Київстар» та «Водафон», повідомила Херсонська облрада.
  • Про відсутність зв’язку масово повідомляють жителі регіону, станом на 12:30 мобільний зв’язок на Херсонщині ще працював.

Контекст

Російські війська окупували Херсон. Президент Володимир Зеленський розповів у своєму зверненні про провокації в захопленому Херсоні. Росіяни завезли в місто чужинців, «шукають місцевих зрадників» та хочуть зробити постановочний мітинг прихильників Росії, повідомив президент та закликав місцевих жителів прогнати окупантів.

Росія також намагається відключити мобільний звʼязок та інтернет у прикордонних районів Сумщини. Протягом 3–4 березня окупанти намагаються цілеспрямовано вивести з ладу телекомунікаційну інфраструктуру. Заходи спрямовані на позбавлення населення можливості перебувати в українському інформаційному полі, з ймовірною подальшою організацією функціонування російських ЗМІ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні