Категорія
Новини
Дата

Нафта Brent досягла семирічного максимуму. Зростання ціни спровокував напад хуситів на Абу-Дабі

Ціна на нафту марки Brent виросла до найвищого рівня за сім років через посилення геополітичної напруги на Близькому Сході, пише Bloomberg. Ринок підігрівають побоювання з приводу можливих перебоїв із поставками після того, як угруповання хуситів із Ємену напало на Обʼєднані Арабські Емірати

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Бойовики-хусити заявили, що завдали удару з дронів і балістичних ракет по ОАЕ – третьому за величиною експортеру нафти в ОПЕК. Унаслідок удару на околиці столиці Абу-Дабі підірвані бензовози та загинули троє людей.
  • Рух хуситів попередив, що може завдати удару й по інших обʼєктах. В ОАЕ заявили, що залишають за собою право відповісти на ці «терористичні атаки». У відповідь коаліція арабських країн заявила про початок авіаударів по столиці Ємену Сані, яку контролюють єменські повстанці-хусити. Нальоти на Сану здійснюються «у відповідь на загрозу та виходячи з військової необхідності», повідомило саудівське державне інформагентство Saudi Press Agency.
  • Ціна бареля березневої нафти Brent підскочила до $88,11 (+1,64%) до 9:40 за Києвом. Нафта WTI торгувалася за $85,14 (+1,81%). Востаннє барель Brent коштував понад $87 у жовтні 2014 року.
  • Атака на ОАЕ спровокувала зростання цін, сказав Bloomberg Уоррен Паттерсон, голова відділу сировинної стратегії ING Groep NV. За його словами, перебої з поставками на додачу до зростаючого попиту означають, що ринок нафти сильніше перегрітий, ніж очікувалося.

Контекст

З 2014 року в Ємені продовжуються військові протистояння між хуситами зі здебільшого північних районів країни та урядовими військами. Конфлікт у Ємені розглядають як протистояння між Ер-Ріядом та Тегераном. У 2019 році дві нафтові станції Саудівської Аравії зазнали нападу дронів. Відповідальність за атаки взяли на себе хусити.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні