Категорія
Новини
Дата

Нацкомісія допустила цінні папери індексу S&P 500 до обігу в Україні

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про допуск цінних паперів, які входять до фондового індексу S&P 500 до обігу на території України, йдеться у повідомленні НКЦПФР.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти  

  • Також Нацкомісія прийняла рішення про допуск 412 цінних паперів, які входять до фондового індексу S&P 500, та які можуть обліковуватись на рахунку ПАТ «Національний депозитарій України», відкритому в міжнародній депозитарно-кліринговій установі Clearstream Banking Luxembourg.
  • В НКЦПФР зазначили, що прихід на український ринок капіталу всесвітньовідомих компаній сприятиме його інтеграції в міжнародні ринки та допоможе збільшити інвестиції для України.

Контекст

S&P 500 – фондовий індекс, у кошик якого включено понад 500 акціонерних компаній США, що мають найбільшу капіталізацію. Акції всіх компаній торгуються на найбільших американських фондових біржах, таких як Нью-Йоркська фондова біржа та NASDAQ. Фондовий індекс називають барометром американської економіки.

Станом на 29 грудня всього було допущено 96 цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України та 412 цінних паперів (S&P 500) допущених за ініціативою комісії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні