Категорія
Новини
Дата

Найбільша судноплавна компанія Росії планує продати третину флоту через санкції

Російська судноплавна компанія «Совкомфлот» виставила на продаж третину свого флоту. За даними профільного видання Lloyd’s List, компанія продає 40 суден зі 121, які перебувають у її власності.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Совкомфлот» підтвердив цю інформацію, але частково. «До продажу на ринку пропонується старіший тоннаж, а також судна, експлуатація яких не є доцільною через введені щодо російського торговельного флоту обмеження», – цитує РБК речницю «Совкомфлоту» Анну Дубік.
  • Вона також назвала інформацію Lloyd’s List про те, що продається третина флоту, перебільшенням.
  • Видання пише, що банки ЄС та Великої Британії мають припинити всі операції із «Совкомфлотом» після 15 травня. До цього ж часу компанія повинна погасити невиплачені кредити, тому вона й розпродує судна.
  • «Совкомфлот» має дуже вузьке вікно, щоб погасити кредити, і реально є тільки один спосіб зробити це – продати судна», – розказало одне з джерел видання. Співрозмовник повідомив, що вісім суден «Совкомфлоту» вже продано – чотири з них купила дубайська компанія з управління суднами Koban Shipping.

Контекст

8 квітня Європейська Рада ввела проти Росії п’ятий пакет санкцій. Агресору заборонили користуватися портами та дорогами країн ЄС. До цього США, ЄС і Велика Британія запровадили санкції проти державного «Совкомфлоту».

«Совкомфлот» спеціалізується на перевезенні зрідженого газу, нафти та нафтопродуктів, це один із найбільших у світі операторів танкерного флоту. Раніше повідомлялося, що через санкції компанія планує закрити свій кіпрський офіс, що надає фінансові та бухгалтерські послуги групі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні