Кадр із фільму «Довбуш»
Категорія
Новини
Дата

Екшн «Довбуш» під час першого вікенду зібрав 8,7 млн грн

З 24 до 27 серпня на пригодницько-історичний екшн «Довбуш» придбали майже 60 000 квитків. Кадр із фільму «Довбуш» наданий Film.ua Group

Пригодницько-історичний екшн «Довбуш» режисера Олеся Саніна з 24 до 27 серпня зібрав 8,7 млн грн у прокаті. Бокс-офіс включає результат показів у турі команди фільму Україною, які почалися 19 серпня, розповіли Forbes у Film.ua Group.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • З 24 до 27 серпня на пригодницько-історичний екшн «Довбуш» придбали майже 60 000 квитків на 8,7 млн грн. У результат врахували квитки, продані в турі Україною. Допрем’єрні покази екшну відбулись у Чернівцях, Івано-Франківську, Львові, Луцьку, Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі.
  • Для порівняння, у 2014 році стрічка Саніна «Поводир» у перший вікенд зібрала біля великих екранів 94 754 глядачів – тоді рекордну кількість за такий період для українського кіно, писав «Детектор медіа». А в 2019-му на історичний екшн «Захар Беркут» Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна у перші чотири дні прокату прийшли понад 148 000 глядачів, які виклали за квитки 13,2 млн грн.
  • Водночас «Довбуш» став найпопулярнішим фільмом тижня у каталозі кінодистриб’ютора Kinomania, який також займається прокатом стрічок «Барбі», «Індіана Джонс і реліквія долі» та «Вартові Галактики 3». Після «Довбуша» наступним за популярністю у каталозі став американський фільм про супергероїв «Синій Жук», який зібрав касу 2,1 млн грн та понад 13 000 глядачів. А, наприклад, «Барбі» минулого тижня зібрала 1,5 млн грн та майже 9500 глядачів.

Контекст

24 серпня 2023-го в кінопрокат вийшов один із наймасштабніших і найдорожчих українських фільмів – екшн «Довбуш» Олеся Саніна з бюджетом у 120 млн грн. Над його зйомками працювала команда з 3000 людей, під стрічку пошили понад 1000 костюмів і збудували з нуля фортецю під Києвом. 

Для зйомок пригодницько-історичного фільму «Довбуш» побудували або відновили понад 20 локацій. У наймасштабніших сценах брали участь 500 людей, а одночасно в кадрі перебували по 50 каскадерів, описує команда стрічки. Творці фільму їздили в експедиції, вивчали ремесла і техніки бою XVIІІ століття й постійно шукали гроші на реалізацію масштабних планів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні