Категорія
Новини
Дата

«Ніхто в окопах не буде без теплого одягу». Резніков розповів про майже мільйон контрактів з підготовки армії до зими

Міністерство оборони уклало близько мільйона контрактів на закупівлю зимового одягу для військових, повністю ЗСУ будуть забезпечені до початку листопада. Про це під час онлайн-конференції Forbes «Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни» заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Резнікова, Міноборони уклало контрактів на поставку теплого одягу відповідно до потреби у запитах Генштабу. Зараз на складах є теплого одягу більше за потребу військових, які зназодяться на першій чи нульовій лінії фронту, уточнив Резніков. «Ніхто не залишиться в окопах без термобілизни, флісу чи шапок».
  • Міністр уточнив, що повністю Збройні сили, включно з підрозділами, що перебувають у тилу у місцях постійної дислокації, будуть забезпечені зимовим одягом протягом жовтня. Також він зазначив, що МО передбачило також певну кількість запасів. Він нагадав, що наразі у складі ЗСУ перебуває близько 700 000 осіб. Разом з іншими силовими структурами йдеться про мільйон людей.
  • Також Резніков уточнив, що Міноборони почало підготовку до літніх закупівель одягу для військових. «Поки не затверджений бюджет, ми не можемо укладати контракти, але ми знайшли інший юридичний вихід та протягом наступних тижня-двох разом з Мінекономіки будемо підписувати з підприємствами рамкові угоди. Це буде наш «комітмент» на майбутні контракти»,— сказав Резніков.
  • Він також зазначив, що 30 000 військових, що проходять чи проходитимуть навчання у Великій Британії також будуть окремо забезпечені формою та засобами захисту. «Усе, крім стрілецької зброї. Це додаткова форма підтримки, окрім власне навчання», — сказав міністр. Перші 10 000 українських військових вже закінчують таке навчання, уточнив Резніков.

Контекст

Раніше стало відомо, що низка країн-членів НАТО зобовʼязалися поставити Україні зимову форму для військових. Загалом йшлося про те, що вони готові забезпечити близько 50% від запиту України.

Бельгія наприкінці серпня виділила €8 млн на допомогу ЗСУ. Зокрема, ці гроші спрямують на закупівлю зимового одягу для військових.

Президент Володимир Зеленський 1 вересня зустрівся з головою МЗС Королівства Данія Еппе Кофодом. За підсумками зустрічі міністр заявив, що Данія передасть для ЗСУ зимову форму і одяг.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні