Категорія
Новини
Дата

Новий очільник НАЗК хоче унормувати наповнення переліку спонсорів війни

Новий очільник Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик вважає, що процес наповнення списку спонсорів війни потребує унормування, про це він повідомив на конференції, пише LIGA.net.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Павлущик натякнув, що механізм поповнення списку спонсорів війни буде переглянуто.
  • «Однозначно це питання потребує нормування. Цей процес – це комунікація не лише в межах НАЗК, але й усіма державними органами. Тому так, унормування повинно бути, і надалі це може слугувати підставою для подальшого прийняття рішень», – сказав він.

Контекст

НАЗК вже два роки самостійно визначає, які міжнародні компанії є «міжнародними спонсорами війни». У списку вже понад 50 транснаціональних компаній, які працюють в Україні та не припинили діяльність у Росії. 

Цей список дуже подобається багатьом українцям, але ним страшенно не задоволені міжнародні партнери й він створює чимало проблем українській владі. Міжнародні партнери скаржаться на перелік компаній у межах проєкту «Спонсори війни», який веде НАЗК, сказав в інтервʼю Forbes міністр юстиції Денис Малюська. «Логіка включення компаній до цього переліку незрозуміла», – стверджує Малюська.

Детальніше про те, що буде із цим переліком після зміни керівництва НАЗК – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні