Категорія
Новини
Дата

Офіс Президента: За попередніми оцінками перший удар Росії провалився. На деяких напрямках збройні сили Росії відкинуті. ЗСУ ведуть бої

1 хв читання

Збройні Сили України чинять активний спротив військам Російської Федерації, що здійснили віроломний напад на нашу державу. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк на брифінгу в пресцентрі Офісу глави держави

Ключові факти

  • «О 5-й ранку пан Путін фактично оголосив війну Україні. Зробив це без жодних підстав. Жодної підстави, щоб в односторонньому порядку оголосити війну Україні, не було. Тільки фейкові підстави, які використовувала російська пропаганда», – заявив Подоляк.
  • За словами Михайла Подоляка, російські війська з використанням артилерійських систем почали масово бомбити військову інфраструктуру на території України, аеропорти, аеродроми, складські та військові потужності української армії.
  • Після цього частково почалися сухопутні операції збройних сил Росії, які порушили державний кордон України в декількох областях.
  • Володимир Зеленський одразу зібрав Воєнний кабінет, Раду національної безпеки і оборони. Були ухвалені всі необхідні рішення з погляду логістики контроперації проти збройних сил Російської Федерації, в Україні було запроваджено воєнний стан.
  • Зеленський майже постійно перебуває на зв’язку з лідерами країн-партнерів. «Практично весь світ одноголосно вважає, що це віроломний напад збройних сил РФ, який матиме великі юридичні наслідки», – сказав Михайло Подоляк.
  • Збройні Сили України ведуть тяжкі бої, але ведуть. У нас є вже багато результатів. На деяких напрямках збройні сили РФ відкинуто. ЗСУ були готові до всіх сценарних планів Росії і зараз вчиняють активний спротив. Цей спротив матиме наростальний характер, зазначив Подоляк.
  • Зі свого боку радник керівника Офісу президента Олексій Арестович зауважив, що, за попередніми оцінками, перший удар Росії провалився. Щодо міст, географії – це Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Харків, Київ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Краматорськ і безпосередньо по лінії зони проведення ООС, сказав Арестович.
  • За попередньою інформацією, фіксується незначне вклинення противника на відстань до 5 кілометрів на півночі Харківської області та на Чернігівщині. На Волинському напрямку просування ворога відбито.

Ключова цитата

«Збройні Сили напоготові. Президент працює. Він керує країною та перебуває на постійному зв’язку з міжнародними партнерами, які зараз вживають своїх заходів на міжнародному рівні щодо того, щоб покарати Російську Федерацію за повномасштабну військову агресію, яку вона здійснила», – підсумував він.

Оперативно всі новини про війну в Україні читайте в нашій хроніці: Хроніка війни. Путін оголосив про початок «військової операції в Україні», Зеленський ввів воєнний стан

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні